Cuci Lidah Bayi

Saya nak tanya ibu2 kat sini macam mana bersihkan lidah bayi dari putih susu tu. Saya dah buat,saya ambil kain,basahkan kemudian balut di jari. Tapi yang area lidah dalam2 tu saya tak dapat nak cuci. Baby pon tak mau bukak mulut sangat. Saya dapat cuci area lidah yang depan2 ja. Risau pulak tengok putih susu yang tebal tu. Macam mana saya nak buat.

1 Trả lời

Kena cuci jugak sis. Mmg baby akan ngis sbb kita pksa kan. Tp klau di biar bolei jd kulat. Klau da jd kulat nty ksian baby sakit.. 😣