folic acid dan susu ibu mengandung

Saya nak tanya... Folic acid selalu sehari berapa kali kena makan ye... Sebab sy mula makan folic acid Masa 3-4 weeks ni dah masuk 5 weeks 4 days... Selalu makan pagi je betul tak cara makan folic acid tu... Dan pasal susu... Sy dah start minum awal2 pagi sekali malam sekali... Sy minum jenama frisomum dalam susu tu pon dah ada folic acid kan? Jd kira lebih ke dos folic acid dalam seharian sy?

2 Các câu trả lời

Asid folik kena amik sekali sehari utk perkembangan janin yg baik. Susu pula kena minum sekurang2nya 2-3 gelas sehari. Pastikan susu yg rendah gula@laktosa etc & low fat