Pengambilan susu atau asid folik dulu

Saya nak tanya biasa kita ambil asid folik dulu ke minum susu dulu ye ? Saya baru pregnant belum ada pengalaman . Mohon tunjuk ajar#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

8 Các câu trả lời

klu amik asid folic cth (iberet) kne selang 2jam bru bole minum susu .. klu tk sia2 je makan ubat..

asid folic 1st. susu sesuai utk semua orang. lg baik ambil dua2 sekali

Susu dgn folic acid wajib consume masa preggy. Tapi kena jarakkan 2 jam antara dua tu

3y trước

Kalau folic acid tu ada iron (cth obimin, zibcofer semua tu), tak boleh minum susu sekali kalau tak iron tu tak menyerap pun dalam badan. So kena selang 3 jam at least baru boleh ambil susu/calcium

kalau saya awal pagi jam 7 minum susu anmum..jam 9 pgi baru makan acid folic

dua dua wajib . tak ada antara satu sama lain pun . bagus dua2 tu

3y trước

Kena jarak 2 jam biasanya. Kalau tak pun, siang amik susu. Malam makan folic acid

Asid folik sangat penting 😍 susu pun boleh minum juga

kedua dua ambil ya..

asid folik yg utama