Berpantang

Saya nak tanya, better berpantang rumah mertua atau sendiri , mak saya dh tkde, saya okay je nak berpantang dkt rumah mertua cuma kadang rasa tk selesa sbb adik beradik suami semua lelaki 🥹 and mak mertua tak bekerja tapi kaki jalan risau kalau saya kena uruskan semua sendiri 🥲

18 Các câu trả lời

kalau mak mertua jenis kaki jalan better bpantang sendiri sis sbb bila mertua jln sis sendiri juga yg urus baby.

2y trước

Aah betul sis, saya risau kalau pantang nanti mertua blh tinggal mcm tu ja, sbb awal2 mertua saya ckp dia tknk jaga cucu, mertua cuma exsited nak org dtg lawat cucu je and selebihnya saya yg jaga 😭

Pantang sendiri, hire cl, belajar dari cl. Bab masak minta suami masakkan simple2, resepi google.

2y trước

Masih survey lagi utk cl ni, kena kumpul dri skrg kalau nk hire 44hari, tp lebih better hire cl sbb saya pun tk pasti mk mertua saya blh jaga sepenuhnya ke tk 🥹

berpantang sendiri je sis lagi selesa. aurat pun terjaga since adik beradik suami semua lelaki .

2y trước

tulh saya duk memikirkan aurat satu hal and nk bf nanti susah kalau pantang rumah mertua

Berpantang sendiri ok rasanye tp perlu ada org utk mandikan baby atleast. Cuba CL.

lebih baik pantang sendiri. tk pun bawa mak mertua dtg ke rumah tidur situ kn boleh

2y trước

betul, sbb tk blh sure la kalau mertua jaga, makanan pantang pun suruh saya ambik pakej sahaja, saya cuma nmpk mertua exsited nk suh saudara mara and kwn2 dia dtg melawat cucu ja 🥹

Pantang sendiri, lepastu upah CL jagakan seminggu. Lagi selesa dan relax ~

2y trước

betull, saya masih fikir nk pantang mana, sbb kalau pantang dkt rumah mertua nanti tk dpt rehat and bf anak, mesti akan terganggu dgn tetamu and adik2 lelaki suami 🥹 lgpun saya segan kalau nk minta mak mertua sapukn ubat atau apa2

berpantang amek confinement lady dari ayuchantiq confinement

2y trước

noted sis tqq 😊👍

sya pantang sendiri suami kalo ada dia jagakn..

2y trước

Wahh untung sis, saya mmg nk pantang sendiri tp bila saya ckp nk pantang sendiri mk mertua duk bising kata bahaya la apa la, saya ingt nk upah cl je