Adakah Susu Dutch Baby Bagus?

Hi saya nak tanya, adakah elok kalau bagi anak bawah setahun minum susu dutch baby? Ke ada recommendation yang lain?

Adakah Susu Dutch Baby Bagus?
13 Các câu trả lời

lain susu lain kandungan dia . mcm lactogen dia ada lactosa dan blh menyebabkan baby pop rajin tapi ikut juga kalau cair sangat x ok . mcm baby sy ambil ni sehari 4/5 kali pop (baby bawah sebulan). kalau dupro pula xda lactosa . sy try bagi baby sy dia pop 2 kali sehari dan kuantiti pop serta kepejalan pop dia ada kurang cair sikit ( baby 1bln1minggu) . jadi susu ikut baby sis sesuai ka x . sis cuba try lactogen . mungkin baby serasi . sbb risau juga x pop lama kan . tapi selagi baby kencing ok rasanya xda masalah kut tapi better tya doktor kalau lama sangat x pop . risau kena sembelit .

1y trước

normal baby 1month+ xberak beberapa hari sis. tapi tengok juga kandungan berak dia nanti mcm² . kalau pekat² mcm tu ok jgn keras arhh tu sbelit la tu. sbb kunu baby xberapa berak selepas sebulan lebih susu tu dicerna dan menjadi isi bkn lagi dicerna dan terus lawas. tapi tu la kna cek doktor juga. untuk sy better try susu similac. dia best. baby sy start dia minum terus susu tu badan kembang betul. 2minggu dia more kepada similac terus kembang. sblm ni more kepada bf sbb gap susu 2bln lebih sekali da start menyusu fm balik nah kembang. baru 5bulan12hari da 8.1kg . ghisau dukung beras sepuluh kilo 😅

sy nak tanya. anak sy skrg 2 bulan lebih. minum susu dutchbaby 0-12m dan susu badan.. sblom nie berak setiap hari. minum susu fm pon sejak hari ke5 smpai skrg. sejak beberapa hari lepas. anak sy tak membuang. hari nie hari ke4 dah tak membuang. normal tak yer?. sblom ni berak okay je, dan setiap hari.

2y trước

klau mnum susu fm. tak normal klau baby xberak lebih dari 2@3 hari. resiko kena sembelit. apa lagi baru usia 2 bln.

anak no 4 sya mnum susu dutchbaby ni .. ok laa utk dia .. kalau bab susu ni kena try and error tgk mana suai utk anak kita .. nak rekemen lain tkut nanti x suai dgn anak sis jadi better sis try and error tgk mana ngam utk anak sis

baby saya pun since balik rumah pada hari ke 2 dari hospital, dah start minum Dutchbaby 0-12 bulan.. memang ok till now, dah 7 bulan... 💩 pun sangat memuaskan 🙏🏼😊

1y trước

*sorry late post

Kena try and error. So far Anak saya ok minum ni. Dari 2bulan-12bulan. Berak mesti 2x sehari. Tapi lain baby lain kesesuaian Dia ya.

Anak saya start 4 bulan minum susu dutchbaby. Poop dia okay, berat dia pun naik banyak. Luak susu dia pun okay tak masam & tak banyak.

buat masa ni anak saya ok jer.cubalh utk anak awak.sebab lain anak lain dia punya kesesuaian pada perutnya

anak Saya semua dari baby minum susu dutylady.Allhamdulilah mereka ok aje.berak pun ok

alhamdullilah susu duchbaby serasi gn ank sye, dr bby sampai skrg 5 bln..berak pn ok..

ank sye minum susu ni dri umur 7hri smpailh skng 4thun.. badan berisi.. serasi