Spotting semasa 1st trimester

Hi saya nak tanya, ada tak yang pernah pengalaman sepanjang 1st trimester keluar spotting? Saya dari weeks 6 sampai sekarang weeks 9 masih spotting. Cek baby okay, ada heartbeat n baby membesar ikut week yang sepatutnya. Boleh share pengalaman korang? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

8 Các câu trả lời

sy awal² prgnnt spotting dri 2mgu stiap hri ,bila tnya misi dia ckp normal janin bru nk mnempel ktanya ..warna coklat² smpai dh jd pink² ..trus tak sdap hti g swasta dokte ckap petanda tak elok ..then kena tvs scan dpat ubat kuatkan rahim untuk 2mgu .alhamdullilah lpas tu dh tak spotting ..skrg dh slmat bersalin

7mo trước

Alhamdulillah tahniah sis. Doakan saya juga ya selamat sehingga bersalin

Macam saya sis dari 6w -8 w spotting and bleeding sikit saya pergi klinik swasta makan duphaston 3 box still spotting last sekali saya cucuk ubat hormon/kuat rahim then spotting dh tkde . Skrg dah ok tkde spotting . Saya buat dkt clinic dralyna kota damansara cucuk ubat dalam Rm50 je . ☺️

7mo trước

Yeke sis. Thank you share pengalaman. Saya pon dh dekat 3 kotak duphaston still keluar spotting. Mungkin lepas ni saya boleh go option dengan injection pulak. Thanks again❤️

sy pon pernh spotting da lebih seminggu cmtu..pastu da mkn ubat kuatkn rahim ..cukup smnggu makn ubat kuat rahim..sy trun drah bnyk..esoknya gi hospital dr sahkn gugur n malm tu dia jatuh sndiri..n complete gugur n x perlu cuci da..masa tu da 10week..tapi dr scan bru 5week

7mo trước

Semoga ada rezeki lagi untuk sis lepas ni.. saya pon 1st kandungan pon gugur. Ni yg ke2 macam risau sikit

Haritu saya ada spotting warna coklat2 gitu. Tapi malam selepas spotting tu perut saya cramp and sakit sampai ke dubur. Ada yang kata tanda keguguran. Terus pergi check doktor and scan alhamdulillah dr kata takda apa. Tapi kalau keluar darah tu bahaya kena segera jumpa dr

7mo trước

Alhamdulillah. Semoga sis selamat hingga bersalin. Saya dh jumpa Dr. Dr suruh continue dengan duphaston saja

Pernh tp last2 silent miscarriage..tp klau awk ade pi hospitl/klinik n dh ambik ubt kuat rahim, ok lh kot..sbb sy wktu tu first mom jd xde ambik apa2 ubt sbb xtau sgt psl spotting ni..wktu nk scan dlm 11w hbeat xde, bby stop dr 8w dh

7mo trước

Semoga ada rezeki yg lebih baik untuk sis lepas ni.. doakan saya juga ya

sy spoting 7w n 12w . mmg doc bg ubat kuat rhim . utk 5 hri mkn . knee bedrest jee . sy Minta cuti 5 hri tu utk berehat . Alhamdulillah bby ok . skrg bby dah 6 bulan. skejap je masa berlalu

7mo trước

Alhamdulillah seronok dengar. Semoga baby membesar dengan sihat

Saya pun spotting di awal kehamilan.. Dlm 2 minggu lebih juga, kandungan OK. Doktor minta habiskan ubat hormon yg dibekalkan.

7mo trước

Fahamm.. saya pon tengah continue ubat kuat rahim. Sekarang awk dah berapa week?

pernah... tp takda rezeki masa tu... gugur masa 11week... doc detect kantung kosong, tiada janin..

7mo trước

Semoga ada rezeki lebih baik untuk sis lepas ni yaa