Yellow discharge 5weeks 4Days

Hi, saya nak tahu normal ke kalau pregnant 5weeks++ keluar yellow dicharge? Tidakk berbau busuk. Cuma kadang2 ada rasa gatal sikit.

Yellow discharge 5weeks 4Days
1 Trả lời

keputihan waktu pregnant adalah normal. cumanya kalau keputihan tu berubah warna, kuning atau hijau, dan gatal, boleh jumpa doctor. nanti akan dapat ubat insert. kalau masih berterusan, doctor akan buat hvs test untuk tengok keputihan awak ni normal, atau candida, atau gbs.

2y trước

ubat insert tu takde effect kat baby, sebab ubat tu dia masuk area vagina je, tak sampai kat rahim. memang doctor yang bagi ubat. sy pernah dapat 4x ubat tu. yang 1st ada 3 biji sekali sehari, lagi 3x tu sebiji sehari je