Terlupa makan pil perancang

Saya nak minta pertolongan...... semalam saya terlupa makan pil perancang....saya nak tanya pendapat dan pengalaman kawan2 semua yang pernah.ada x yg pernah terlupa makan? ada x sesiapa yang boleh membantu saya.... Masih bole x saya makan hari nii sebab bru semalam x mkan ?

11 Các câu trả lời

amik 2x terus.. tu doc ckp.. sy selalu tetlupe makan.. jdi klu sy terlupe makan semalm sy amk 2 biji utk semlm n hri ni pnya.. klu 3 hri.. 3biji skli... sbb pil prcn ni agak lemah sikit bila2 kita bolh sgkot blk klu lmbat makan dlm tmpoh 7hri tau..

Setahu saya...kalau dah lepas tempoh masa makan. Kene tunggu hari berikutnya n makan ikut waktu yg biasa makan. Im not sure...dah lama tak makan ubt perancang.

Boleh...tapi hati2 sbb ade kes die bersama suami lepas tu terlupa mkn perancang and die x sedar die pregnant pas tu still mkn...lastly effect kt anak die..

Sy pernah terlupa mkn,n rsa mcm tak yakin dgn ubat sbb asyik lupa eskkn tu terus p klinik mintk cucuk depo 😅😅

Sy penah jer, mcm bnyk kli lewat mkn oil, xikot date sepatutnya, tapi bila time sy ingat, sy mkn lar terus

kalau dah terlepas jangan makan 2 biji pula. awak kena start balik kalau tak silap sy.

Boleh mkn 2 biji trus sis.. Yg smlm 1 biji arini 1 biji... Pastu trus mkn spt biasa

blh je mkn...mcm saya pkai cucuk...3 bln skali...yg saya rasa selamat

sy pnh miss 5hari 😂😂ubt abeh lupa nk beli , so far ok 😊

Boleh jee sis,teruskn je mkn 😊