ME TIME atau JOIN ANAK TIDUR ?

Saya nak minta pendapat pada ibu ayah semua. Tak kiralah ibu suri rumah/bekerja/ayah yang bekerja atau bekerja sendiri/yang ibu atau ayah yang sendirian membesarkan anak anak, sewaktu anak anak tidur kita perlu join tidur sekali atau kita buat ME TIME kita sendiri? Terutama yang ada baby newborn. Ini soalan random pada semua ya. Kalau bukan waktu anak anak tidur, bila lagi kan? 🤭 Saje saya tanya, sambil saya melayan anak ni, sambil nak baca cerita masing2 mana tahu ada yang tak terluah diantara kalangan kita kan? Boleh share sini 🥰 #sekadarberkongsi

2 Các câu trả lời

Kalau tidur malam, saya terjoin tidur sekali dan akan terbangun jam 11 mlm ke 2 pagi. Time tu saya buat kerja rumah; lipat kain/ kemas pinggan mangkuk di sinki ke almari/ masak air/ minum Vico cicah biskut atau roti sambil layan internet/ perah susu/ solat/ngaji/mengeteh dgn suami dan borak2. Kalau tidur siang, saya jarang join tidur dgn anak kecuali saya penat betul atau tertidur sama. Klu tak tidur, siang tu, masak, WFH, dobi, 🌵layan internet, tulis diary dll urusan personal. Klu suami ada, lepak dgn dia kt ruang tamu, borak2 dan kami akan ckp, lamanya tak borak bersama. 🥰

kalau rasa ngantuk tido sekali. kalau x, buat jela ape yg suka. buat kuih ke tgok tv ke tgok shopee ke bekebun ke ape2 jela. no specific activity.