cara nak elak muntah / mual ?

hi saya nak minta pendapat, mcm mne nak elak muntah / mual? saya nak makan, tapi makan sikit rasa nak kluar balik? lambat makan mual jgk. tpi perut nak makan 😅

5 Các câu trả lời

Sama mcm saya. Saya sentiasa standby buah pelam muda dlm beg tgn. Ke mana2 memang bawak pelam muda tanpa pencicah. Yg tu je boleh buat hilang mual. Try jugak makan asam yg dlm botol/bekas dari thailand tu tp jadi makin mual.

try mkn buah2 sis.sy ada jumpa doc, dia ckp klau tak boleh mkn nasi, kita boleh try mknn yg kita boleh terima bihun, mee & lain2..kdg sy mkn roti je klau lapar & alahan tk lalu mkn nasi

makan sikit tapi kerap.. standby buah utk hilangkan loya tekak

Try mkn ni. Kk bagi saya ubat ni. Kat farmasi pun ada jual