Minta pendapat .

Saya nak btanya , kalau kita ambil pil perancang dan belum period selepas bersalin lg . Bersama buang dlam bole pregnant ke ? Sy belum berani nk bersama takut suami buang dlm 🤣 jd nk mitak pendapat . Tq mmy mmy ❤️#ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby

11 Các câu trả lời

gunalah perancang apa pun klau masih amalkan buang dlm masih ada peluang utk lekat sbb perancang keberkesanannya bkn 100% cegah hamil.. masih ada peluang utk hamil.. jd jikalau mmng betul² x nk mengandung jarak dekat sila buat double triple protection waktu bersama.. sila cari ilmu

11mo trước

alhamdulillah , sy mkn pil perancang buang dalam berjaya rancang smpai ank 3 tahun , sy berhenti sbb sy mmg nk ank , yg pnting bile mkn pil kne konsisten , xblh tnggal .

Amik perancang pun tapi buang dlm mmg mengandung lah jwb nya.. cakap lah dekat suami awak buang luar takpun pakai kondom. Komunikasi tu penting unless mmg awak nak baby lg and suami tak kisah if dpt anak dlm jarak yg rapat.

ikut atas badan n rezeki sis. kalau risau ,suruh husband pun pakai protection la, so situ da ada double protection.

Kalau awk jenis subur.. blh prgnt.. sy amik injection, dlm seminggu ni mmg doc suruh pki protection..

Boleh mengandung sis. Pil perancang bukan 100% mencegah kehamilan. Better double protection ya

Ya awak, boleh pregnant. Nak merancang betul2, seeloknya double protection.

11mo trước

Ya betul sis 🙂

byk kes yg ambil perancang boleh lekat jugak. elok double protection

boleh sis. tak ada ubat perancang yang jamin 100% keberkesanan.

kena pkai protection sis..Klau x bole mgndung Klau x pkai 🤣

buat la double triple protection.