30weeks 3days

Saya nak bertanya , strt dri smlm sy ttiba rasa sakit mcm nk berak tp bila p tandas tak berak pun , dia sakit smpai ke pinggang . Harini jadi lagi , tgh syok bring ttiba rasa sakit sama mcm smlm . Sampai ke pinggang . Then hilang , ada lah dlm 1 2 minit mcmtu . Lepas sakit hilang , trus perut mgeras skjp . Saya takthu nk ckp sakit tu mcmne . Tp tarik nafas hmbus tarik nafas hembus jgk laa . Nak kata mcm sggut . Sy tak pernah kena sggut . Org kata kalau contraction rasa sakit mcm sggut . Tu ke namanya false contraction ? Kalau bab perut mgeras sy mmg strt 6 bln perut sllu mgeras tp tak sakit apa apa . Ada yg berpengalaman tak ? #firstmom #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

2 Các câu trả lời

due awak pum sama dgn saya , dan sayaa pum sdg alami sakit yg sama , rase yg nk berak amat sgt tp tk berak pum, smpai hembus nafas tarik nafas dlm ii sbb xpernah alami . lepas control nafas bru hilang rse tuh.. mungkin fasa ni semua ibu pregnant lalui kot..

1y trước

kan . sy dua kli smlm rasa . mybe itu la kot namanya false contraction . jgn laa kluar awal awal sgt . hrp cukup bulan .

pergi check dkt klinik lebih baik dr bertanya dlm ni awak. takut itu contraction dn dah ada bukaan