Surat beranak anak tak saf taraf

Saya nak bertanya , baru2 ni kawan saya ni ade buat surat beranak anak dia di jpn negeri perak , tapi anak dia tu tak saf taraf , anak tak saf taraf tak boleh bin kan nama bapa dia , tapi kat perlis boleh bin kan nama bapa walaupun tak cukup 6 bulan , macam mana nak tukar? boleh tukar ke walaupun dah buat surat beranak?

6 Các câu trả lời

anak luar nikah tetap di bin kan Abdullah .. melainkan makbapak budak tu kawin sebelum usia kandungan masuk 2bulan keatas .. baru boleh di bin atas nama bapak kandung dia

2y trước

tapi dekat perlis boleh bin kan bapa , tu yang confius tu 😅

tak blh letak nama bapak dia melain kan bapak dia nikah degan mak anak tu di pangku bapak dia baru lah dapat di tukar nama bapak

2y trước

blh tanya majalis Islam mcm mana

sekarang boleh pilih salah 1 nama Allh selain dari abdullah...tk boleh di bin kan bapa nye walau cukup ke tk 6 bulan

tame dah beranak tu pun rasa blh blh tanya majlis Islam sis

x pernah pulak dgr kes mcm ni. cuba call center jpn 03-8000 8000

2y trước

ok baik , terima kasih

sebab nama tu di bin kan Abdullah