Jahitan

Saya na tanya ibu ibu yg da laluinya .. betol ke kalau beranak kali ke2 .. kalau ada jahitan .. doc tak bius sebelom jahit . Kiranyaa . Doc jahit kita dapat rasa masa jahit tu .. saya rasa takut na lalui nyee .. ??

15 Các câu trả lời

Bius. Mana ada istilah jahit hidup2.huhu. Cuma bahagian dalam je dia x bius. So rasa pedih2 sikit. Tapi bahagian kulit luar senua dahbsuntik ubat kebas. Tapi anak kedua dia akan ptoong dan jahit tempat parut yg sama. So sakit sikit, sebab kulit parut tu dah agak tebal dari kulit asal. InsyaAllah, tak sakit mana.

5y trước

Saya kena jahit hidup2 , sakit jahit lagi azab dari sakit bersalin 😂. Trauma bersalin hospital gomen , next anak terus ke hospital swasta , baru dibius sebelum jahit .

Tak pasti pulak tapi sy anak pertama mmg xbius mmg rasa setiap jahitan dia tp xdala sakit sgt cuma utk lapisan kulit yg last tu ja rasa sakit sikit sbb dh rasa sakit besalin tu lg sakit n penat smpkan tak terasa apa dh

sy ank pertama dan kedua nurse cuma bius bhgian dalam..kulit luar x bius..

Klu luka dlm nurse bius.. Tapi klu luka dkt at kulit je.. X bius..

5y trước

Yes sis.. 😊xpe semua skejap je.. Tgk baby hilang semua sakit2 tu nty..

Betul ke??

5y trước

Ta tau laa .. sbb kwn kwn sya ada yg kata bius . Ada yg ta