Berat turun waktu hamil

saya mengandung setelah 8tahun lepas bersalin..sekarang saya dah 25minggu +++..masa first trimister berat naik mendadak dari booking obes 94.5kg ke 96kg dalam masa sebulan..masuk usia 4bulan berat menurun dan menurun sampai hari ni timbang 91.6kg.. awl² turun mungkin faktor bergerak banyak sebab pindah rumah.. tapi sekarang berat turun lagi..makan sehari sekali je..sebab selera kurang..gastrik pun ada..nak makan sikit tapi kerap tu tak lepas buat jadi muak pulak..ada suggestion tak??ni checkup mesti kena repeat timbang berat sampai naik😅#bantujawab #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

saya masa booking 64kg...5 bulan mengandung asyik turun samapi 61kg pun penah, lepas tu 6 bulan naik terus 3kg.. skg 65.5 hahahha doc masa turun tak ckp apa pun just dia soh buat ujian thyroid tapi negetif.. pastu xde pun bising bila truun tu.. tapi bila naik tu terus kena cek bp ya 3kali sminggu😂😂 .. so kalau ukuran baby okay je takde problem doc ckp..

5mo trước

baru ni nurse tanya kenapa trun..sbb bru tukar KK untuk checkup...tu pun dh bnyi jgn bg trun lg..jdi jeng kjap😅 kira baby tmbah berat xde mslh okay la kan😁

sy masa booking 58, dh 6bulan ni terus 73kg sis.. hadap jela misi nk bising ke apa,sbb xleh nk kawal..sbb asik nk mkn ja..perut asik lapar ja ..

5mo trước

same la masa 8 tahun lepas ..naik dekat 15kg😅..minum air gula lekat gdm...