Kolostrum diminum anak pertama

Saya mengandung masa anak first umur 1 thn 6bln... Skrgni ank first dh nk masuk 2 thn..masa 1thn 8bln ada putus mengempeng sbb susu kering tiba2 masa anak first 1thn 10bln kolostrum dh keluar dan ank jd nk mengempeng balik..saya dh cuba tahankan,saya buatkan susu dlm botol susu apa semua tp anak mengamuk minx susu badan jgk.. betulla,kita ni perlukan support..suami kerja berat, pomen kereta, kerja sendiri..bila ank meragam nk susu badan sdgkn kita nk putuskan susu mengempeng ni kan,dia suh bagi je sbb x tahan ank bising,dia nk rehat nk tido... Entahlah eh rasa nk marah suami tp mental kita pun dh exhausted bila ank meragam .jd terlepas la susukan anak sampai tabiat mengempeng tu terjadi semula.. skrg ni kolostrum tu utk baby no 2 tp ank first dh hisap dulu... Bila suami tnye kita jwb susu cair(kt fhmn suami kolostrum ni susu cair) dh keluar sbb tu ank mengempeng balik.. eh dia bole plk bg ayt mcm salah kita ngempengkan anak padahal dia yg mengamuk sbb ank meragam ganggu masa rehat dia... Tak tahu ni nk tnye ke nk luah tp penat gak ah😂

3 Các câu trả lời

takpe nanti lepas bersalin akan keluar colostrum lagi. takde istilah anak first minum susu anak 2nd pun. cuma part anak jadi mengempeng balik tu lah yang haru tu 😅

1d trước

jangan risau. anak first pun ada hak dia untuk dapat susu badan sampai umur 2 tahun juga. sian dia dari baby lagi dah kena lepaskan hak dia sebab nak mengalah dengan adik dalam perut. nanti dah 2 tahun slowly cerai susu, inshaAllah okay.

tenang mommy.. anak no2 akan dapat hak dia yg no1 tak ambil pun. no worries

Aduhai.. Suami kena masuk kelas penyusuan ni