Keputihan + Darah on week 9

Hi saya mengandung kini masuk 9w. Haritu 25.07.2021 malam saya ada bersama dengan suami. 26.07.2021 pagi tu saya ke toilet, ada keluar keputihan bercampur darah. Ada siapa pernah alami situasi begini tak? Can anyone share 🙋🏻‍♀️ your experience. Is it normal?

Keputihan + Darah on week 9
14 Các câu trả lời

maaf ya sis,sis boleh bersama dgn suami cuma jgn kasar,klau masa tak Peggy mcm2 gaya skrg tak boleh,sebab sya pun masa peggy 9week suami nak sya bagi.tapi klau suami sis boleh tahan 1kali dlm semggu bersama klau dah 38week boleh kerap dgn suami untk kita senang bersalin itu petua dari sis nak buat atau tak sebab sya buat, Alhamdulillah sekrg baby dah 4 Bulan lebih 😊

Assalamualaikum kak ,,pada sy lah tunggu akak masuk trimester ke 2 Baru bersama dgn suami,,mcm sy dlu masuk trimester ke 2 Baru bersama dgn suami ,,slow talk dgn suami insyaallah die faham kot sebelum ape2 berlaku kan kite nak yakinkan suami utk bersabar dulu ..try jumpa doc untuk checkup ke ape insyaallah fikir yg baik2 saje

saya pernah Tanya doktor mengenai bersama suami waktu awal kehamilan. doktor tak sarankan sangat untuk bersama suami sebab kandungan kita masih baru. tapi klaw dah masuk trimester kedua boleh bersama Cuma jangan terlalu kasar.

klimaks akan cetuskan mild contraction pd rahim, sb tu xdigalakkan, bukan dilarang tp xdigalakkan. air mani tu sndri bfungsi sbgi pelembut dinding rahim. hati² ya..consult dgn doktor. lgpn bnyk cara lg kan..

hihi sy anak first ok main dgn suami xde masalah. yg kedua ni ade bleeding sikit. mungkin baby jelez. hahaa. baby girl rupanya. patutla jelez. skrg sy dah 33 weeks. puasa la kejap seminggu dua nanti try lg.

saya pernah keguguran. bila bersama lps tu rse cramp je kt perot. lps tu ngandung ke 2. bila bersama buang luar. sbb air mani tu punca perut cramp. stakat ni xde bleeding.

doc ada bgthu air mani suami slah stu punca kgguran pada byi pd awal khamilan bila brhubgn..bila brhbgn digalakn suami guna kondom

1st trimester elakkan bersama. kalau bersama pun tkleh kuat2. ada few position je selamat utk ibu mengandung. better check dgn dr.

sy pun 9w tp mmg tak berani nak bersama. tkot. sblm ni pun dah kegugurn. ble dh ade sejarah mcm tu tkot nk bersama suami.

3y trước

haa tu lah. tggu besar sikit lah. bru on. bukan senng nk dapat sorg ni. kan

kandungan masih terlalu awal..sekurang kurang dh trimester kedua baru oky sikit nk bersama ngn suami