masalah awal kehamilan

Saya mengandung ank kedua.. skrg sdh 6w.. mslh skrg sy x boleh nk tgok sebarang makanan.. tekak terus rasa loya dan muntah.. perut kelaparan tapi tekak tak boleh nk telan.. cme dpt minum air sje.. sy ada ambil vtamin obimin tapi lps mkn terus buat saya rse x berdaya.. lemah sampai nk bjalan pun x larat.. ada tak ibu2 sme mcm sy?? Blh bgi pendapat untuk atasi mslh sy.. tq

7 Các câu trả lời

normal alahan mngandung tu... sbb bru lgi... dulu sy lgi teruk dri pgi smpai mlm muntah, smpai pengsan², xde selera nk mkn, bau ubat gigi pon xnk... sy rasa nk minum air dgn buah je, tpi ddk dlm bilik... sy x suka bau kt luar rmh... sy pon mkn obimin jgk.. so far ubat tu okey je, kekadang kne pksa jgk mkn walaupon sikit... roti ke, yougert ke, buah ke, jus ke, try mkn sikit... nnty lma² bnde tu ok

Sy pun sama, anak kedua dah pun.. Bukan setakat tengok, bayangkan makanan pun rasa loya 😁 tapi selalu letak kat mind set, ini nikmat.. Tak tau bila dapat rasa mcm ni lagi.. Rasa seronok je.. Sy makan biskut2, burger, tomyam, apa2 je yg boleh telan.. Asal kan ada utk tenaga pakai utk kerja 😊

Sy pun sama.. Xblh lgsg dgn obimin.. X smpai 30 minit sy muntah semua isi perut.. Sy cuma blh makan biakut kering dgn milo panas je hrtu.. Semoga cepat sihat ya sis

munkin sis boleh cuba susu ni,sy minum susu ni.Alhmdulillah alhan kurang pakej dpt hb cntik 12. sis boleh tekn link ni www.wasap.my/60111933944/susuUtkAlahan

Sama macam saya.. Mula2 dulu tgk makanan pun x lalu.. Tapi kena paksa jgk makan sikit bagi tak masuk angin..

Kena try pakse jgk makan walaupon sikit yer mommy 😘

Try jum mamariam.. InshaAllah membantu😍

4y trước

Jus mamariam boleh minum seawal berapa bulan pregnant ?