Badan lesu, muntah, tak ada selera makan

Hi, saya mengandung ank kedua baru 6weeks, ni first time saya rasa alahan saya kali ni teruk sangat.. asyik muntah tak kira pagi, ptg dan mlm.. Badan pun lesu je.. Ada tak cara untuk mengurangkan alahan saya ni.. ? #pleasehelp #bantusharing

9 Các câu trả lời

sama la saya dulu pun mcmtu.sampai rasa nak cuti sebulan dua dari bekerja memang tak larat makan pun susah.saya ambil ubat tahan muntah.walaupun ramai kata tak elok tapi doctor prefer saya untuk ambil and dia kata should be no harm to the baby.so cuba la ambil ubat tahan muntah tu.mungkin tak hilangkan mual sepenuhnya tapi dapat mengurangkan.moga dipermudahkan semuanya untuk awak🥰

sy skrg bgantung ubat tahan muntah jg klu x mkn asyik muntah je.pastu klu perut ksong pun xblh sbb rasa nak muntah jg xde isi perut.nak x nak kena hadap je sis.sy selain alahan muntah n mual sy pun alahan air liur berlebihan sbbkan sy asyik nak meludah sy stop bila sy tidur je.sy lbh rela asyik muntah dr nak meludah terus.

saya akan rasa nak muntah kalau tiap kali lepas makan atau mlm saja..tapi bila rasa loya pening saya banyak bedrest saja pejam mata..bau minyak yang boleh hilangkan mual tekak

Mintak ubat muntah dgn kk. Sy masa awal2 pregnant pun kena bergantung dgn ubat muntah sbb alahan teruk sampai byk kali kena tahan masuk air

cuba beli bnda² yg masam.. klau terok sgt blh minta ubat tahan muntah yg bersesuaian dgn ibu preggy bila pergi kk nt

salam sis.. sy sme mcm sis.. sy amal pati delima n pati kurma.. alhmdulilh skrg okey lh.. tbuh sy pn ad tenaga

sama la..skrg dah 10 weeks..makan ubat tahan muntah, jus delima, buah masam semua tak jalan 😭

cuba punya makan buah buahan yang masam

hadap je la