positif GBS

saya mengandung 13w dah sy disahkan positif GBS.. Saya baru tahu keputusan yer hari ni... Dktor cakap baby dalam kandungan berisiko untuk lahir pra matang dan byk risiko lain yg akn terkena dkt baby... Sedih yer rasa hati ni... Doakan saya dan baby kuat dan dpt melahirkan dgn selamat...

5 Các câu trả lời

Sme lah sy sis dri awl hamil smpai skrg msih ada lgi keputihn.. ubt msuk vagina dh 5 kotak guna n ubt mkn ttp ada jgk.. so trpksa lah sy tempuh nie smua.. cma doc pesn nk bernk nti akn dpt suntikkn antibiotik.. mmg mcm2 risiko akn dtg bile ada keputihn tpi pe bole buat kita merawat je lah dgn cra ape skli pn.. now sy dh 29 mnggu.. moga kita sme2 sabr yew sis.. doa yg baik2 okey..

4y trước

39w.. baby masa tu kena thn 4hari utk tau keputusan sbb dia masukkn ubat antibiotik sekali utk baby.. masa sy bersalin tu sy lngsung xnmpak muka baby sbb baby lemah terus dia masukkn kt dlm nicu.. sedih juga sis sbb tgk org lain ada baby kt sebelah sy xada pula.. 😅

hi sis.maaf tnye ..sis kene gbs ..byk ke sdkit ye keputihan? keputihan yg yellowish ?

4y trước

byk n terpaksa pakai pantyliner selalu.. warna dia putih tp kdg2 sedikit mcm pucat kekuningan tu.. masa tu sy di bagi ubat masuk vagina 2x n ubat antibiotik tu pun dah dekat hujung2 weeks dktor bg.. dan alhamdulillah sy selamat melahirkan baby cukup bulan dan sihat tp baby masih dipantau sbb baby sy kuning dia umur 3bln baru hilang... xtaulah sbb gbs tu atau sbb lain..

Hi nak tanya awak dulu swab gbs tu masa week ke berapa ya

2y trước

baru 8w..baru buka pink masa tu..terus bgtahu misi kemaluan gatal sgt n ada keputihan berbau..

Sama lah dgn saya gbs +.

Kena jaga kebersihan..pakai pantylinner..tiap kali kencing kena basuh x pun lap bg kering ....kurang manis..manisan ni pun slh 1 factor blh dpt gbs...... Lagi hold dulu bersama suami