Pernah tak Mimpi buruk masa mengandung??

Saya masa mengandung, sy mimpi lahirkan anak kucing. Bangun2 je terus mengucap banyak2.😐

13 Các câu trả lời

Mungkin mainan tdo sis. Tapi seeloknya kena sentiasa amal zikir, selawat, n ayat2 pelindung x kesah sebelum tdo atau masa nak keluar pg mana2. Sy pernah mimpi bunuh org n banyak sgt darah dlm mimpi tu, x sangka allah uji sy turun darah betul2 bila tersedar tu.baby 1st keguguran masa 12w. 2nd pregnancy ni memang lebih berhati2 n rajin amalkan ayat2 suci alquran. Fikir positif n semoga Allah jaga kita ❤️

Mainan tidur tu. Lepas bermimpi buruk, baca ta'awuz, dan ubah posisi tidur. Elakkan baca, tonton cerita2 yg seram, sedih, menakutkan masa dpn dll. Elakkan terlalu penat. Amalkan sunnah sblm tidur; berwudhuk, libas tempat tidur, baca doa dan zikir2 sunnah sblm tidur.

normal sbb kita mengandung mmang akn mimpi mcm² mimpi pelik², mimpi menakutkan, mimpi kita melahirkan, mimpi jdi ibu.. sbb saya penah mimpi sya turun darah bnyk nmpk real.. bila trjaga tu istifar bnyk².. kdng² mimpi ni bole kcau emosi kita.. so jngn pikir sngt pikir positif ja

masa mengandung ank 1st saya pernah mimpi susukn bayi. esoknye terus jumpa ustaz. Alhamdulillah takde pape. ustaz kata biasa bila ngandung ni setan memang suka kacau2 kita kn melalui mimpi .

Amalkan surah al-baqarah. Tak mampu baca whole surah, amalkan 2 ayat terakhir al-baqarah. Tak mampu juga, pasang sentiasa surah al-baqarah dlm rumah. Tak mampu juga, istighfarlah.

ada juga mimpi buruk n ngigau, gara2 tgk cte hantu sblom nk tdo..tp xde la nmpk hantu dlm cte tu, just kisah org Kna sihir..myb xsesuai tgk kot nnt lemah smangat..

Mak sy ajar sebelum tidur baca ayat kursi, al-fatihah, surah 3 qul, doa tidur insyaallah. Tak ada mimpi bukan2. Sebab bwk baby kan benda tu suka kacau

Sy hari hari nightmare sejak preggy ni. Sblm preggy xpenahh. Overthinking plk jd nya. 🤣 yg penting kalu trkjut dr tido trusss baca apa yg ptut. Mainan tido je.

3y trước

sama dgn saya sis. sebelum pregnant takde mimpi pelik pelik. lepas pregnant , mimpi semua menakutkan .

elakkan tengok cerita seram atau yang pelik2 atau teruk2 mukanya...boleh terbawa waktu kita tidur, in syaa Allah yang baik2 je ye...jaga dir baik2 awak

prnh dan sllu sngt...myb bnyk sngt fikir yg bukan2.Prnh mimpi keluar drh kat panties....itu yg sy paling tkt kalau mengandung.