makan durian

saya makan 4-5 ulas durian dalam sehari & minum air masak yang banyak. lepastu skip 2-3 hari. lepastu saya makan lagi 4-5 ulas. dlm bulan ni dh 4 kali makan. so far semua ok. ada yang mcm saya tak? #20weeks

17 Các câu trả lời

sya msa preggy bukan musim durian..huhuhu🥲..smnggu pantang..baru musim dia..dlm rumah time tu semerbak baunya...skrg anak nk masuk 6bulan...mmg mkn bnyak²...sbb durian booster kayangan kan...😁😁...so far untuk sya yg full bf...anak okey je...walaupun ada yg ckp durian panas....xelok mkn bnyak...tpi Alhamdulillah...susu bertambah...klau untuk sis yg preggy...boleh mkn..just beringat je...durian manis....apa² pun enjoy your pregnancy journey🥰

jgn la makan durian tiap hari sis. manis sgt tu. takut nanti baby besar dlm kandungan. jiran sy suka makan minum manis setiap hari,tiada gdm tp bila bersalin baby 4kg++. bersalin normal pula tu. banyak sgt koyakan sampai kena bius masa dijahit. sy pula ada gdm,memang jaga makanan yg masuk dlm mulut,berat baby 2.75kg separuh mati juga meneran. tp jahit sikit dan tak perlu bius sbb 1st degree tear ja

1y trước

betul cakap puan @noraijah☺️

so far semua ok tu pd awk. pd bacaan gula & berat badan mungkin tak ok. nak masuk trim 3 berat akan naik mendadak. jaga2. sesilap kena ulang air gula kalau dah pernah minum pun. makan durian ni nk lepaskan teringin je yela sbb musim kan. tp jgn la kerap sgt. mengandung atau tak, still kena jaga makan. minum air byk tak kurangkan kandungan gula yg kita ambil tu ya😂

Sy tgh craving durian juga skung sis. maklumlah musim durian skung kan.. tgok IG byk pulak kluar feeds durian. Klu nk ikutkan hati nk mkn mcm sis juga cuma blm ada rezeki. kebetulan ada durian lama seulas dlm peti sejuk beku husband xmkn. Jd sy amik buat hilang craving. Durian ni manis xelok sgt mkn byk. Plus dia boleh buat bloating perut jugak. Kne control2 skit la sis hehe

saya tanya dr dia ckp makan durian bagus juga. banyak je vitamin dalam tu. antioxidant. tapi.. kena kurangkan sbb kadar gula dia je meningkat. kite ni time pregnant mmg craving lain masammm. saya pun craving nk durian sangat tapi sbb dh sangkut gdm. hihi boleh je makan. tp berpada. awak boleh check gula selalu kalau rajin. baru confident nk makan lagi 🤭

Adeeee!! Saya!! Yg penting jgn lupa air kosong byk ok… sebb pemakanan ni kadang ikut ibu jugak wak, ade yg mkn seulas pun dah memulas… tp Alhamdulillah sy ok baby ok semua ok 😂 lg elok awak beli air kelapa muda siap2 yg fresh tau bkn yg cup… lepas dah mkn doyan minum air kelapa 1 glass… sebb tanak panas 😘

kita geng... dy punya suka tu la.. kdg boleh lupa diri oo.. haha sy xdk gdm alhamduliah..tp mngandung ni lain mcm nmpk durian..trus nk, xkesah la beli skali pulut atau buah..haha dr awl mngandung smpai skrg tokey durian smpai kenai la haha..tp org ckp dkt2 nk due nnt jgn mkn .. sbb nnt takut air ketumban berbau..

sy mcm awak hntu durian sehari tk makan tk sah mesti nk time2 plk musim🤣tpi tulah pans nk mati rse😅 sy tiada gdm semua normal pregnant ank ketiga skrg dh 37 weeks scan berat baby normal 2.8 kg je ,berat sy pon tk naik hhaha tpi pikir bersalin awal je🤣tapi sy okey je sbb ank no2 pon bersalin 37 weeks

sy 🙋..konon nk mkn seulas dua..tp selalu terlajak 🤭..sy siap ada gdm dr awal preggy..alhamdulillah stakat ni result bsp sy ok..xde merah²..bln lps hb sy 11.0..2/3 minggu ni sy asyik mkn durian ja...semalam pun mkn jgk 😆..harini check up hb 12+...berat baby ok,ngam ikut minggu..