Makan durian

Nak tanya betul ke orang kata time preagnant ni tak boleh makan durian? saya ni hantu durian. Skrg 15week saya dah makn durian dlm 2 bijik jugak tapi bukan hari² dan terus banyak bulan lepas mkn 3 4 ulas bulan ni suami balik makan lagi 4 5 ulas mkn sikit tp dlm masa 2 3 hari dan ada jugak makan bubur kacang durian. so far saya rasa ok cume bila dengar orang kata "jangan makan banyak nt kan ada musim.lagi" hmmm saya nak tanya je la jangan kecam #firstbaby

9 Các câu trả lời

sy skrg 17w. 3 hari berturut makan durian lebih 10ulas. durian mmg fav sy no 1.. Alhamdulillah takde pape buat masa skrg. ikut atas badan masing2.. jgn ikot org makan bnyk kita pun nk mkn bnyk. klau kesihatan awk tak mengizinkan, makan setakat sulas dua je.

Durian ni tinggi gula dia sis Tkt sangkut GDM jew, klu sangkut GDM mmg xbest lah hahaha sbb sy ada GDM semua benda kena pantang dh lah preggy mcm2 nk mkn terus xboleh semua,lg 1 tgk pada badan kita.. Ada orang ok ada orang xok..

1y trước

tulahh kan sbb dia gula tinggi...huhu saya terliur tak boleh tahan tgok org makan 😂😭 saya lps mkn memang minum air masak banyakk

atas masing2..ada y sy bace sis tu ckp jd panas bile die mkn dlm brp ulas n kuar spotting..so doc xbg sis tu mkn lbh2 lg musim panas.ape2 mknn pun kena mkn berpada..buah durian tu pun tinggi kandungan gula.

1y trước

oh ok baik faham.. saya makan tapi memqng lebihkan minum air masak banyak. terima kasih atas jawapanya

saya dah berulas ulas makan durian dah. rasanya dah lebih 3 biji durian tapi masih ok. cuma panas badan lah lepastu, kena mandi lama2, jgn tinggal air kosong

1y trước

haah sis ada la jugak kdg rse ona tapi saya memang lebihkan air masak banyakk

Saya ada GDM, tapi saya hantu durian 😂 bila teringin sgt makan setakat 3 ulas mcm tu je. lepastu minum air masak banyak2 n mmg puasa air manis.

Sy GDM tkt makan sbb gula naik mendadak je.sbb durian gula tinggi.tapi kadang teringin sy buat rasa2 je seulas cm tu je.😅

1y trước

ohh, ssya so far takde lagi hehe .. tu saya nk tau knp org tk bg sangat makan

Atas masing2 je.. kalau gdm better elakkan la sbab tinggi gula. Saya makan je even masa first trimester tu pun mkan je .

1y trước

baikk, sebab gula je kan sbnrnya huhu saya ni terliur sangat kalau tengok org makan...Terima kasih jawapanya sis

Sis boleh follow dr emelda kat fb. Dia ada terangkan pasal durian ni. InsyaAllah dapat membantu sis

Boleh je makan Tapi jangan la makan dengan banyak2 sis!