bolehke makan ubat untuk naikkan berat badan selepas cucuk perancang ?

saya lepas cucuk perancang berat badan semakin turun , and saya try beli ubat tuk naikkan berat badan takpe ke ?

2 Các câu trả lời

Dah jumpa doktor utk tahu kenapa berat turun? Sy pun tanya kenapa lepas bersalin berat turun mendadak. Awalnya doktor kata sbb penyusuan susu ibu sepenuhnya. Makin lama makin turun, buat full medical cek up termasuk minum air gula kali ke2, dan ya, betul doktor suspek... trend bacaan gula dlm naik ke range pre diabetes. Kawal pemakanan no sugar less carbohydrates (ada culas juga ) , result Hba1c dah ke range. normal. Berat masih underweight sbb masih dlm penyusuan susu ibu sepenuhnya dan kawal bacaan gula dgn terus jaga pemakanan bergula dan tinggi karbohidrat & kerap bersenam. Sbb bila2 je bacaan gula boleh ke range diabetes jika tak kawal pemakanan dan tak kerap bersenam. Dah ada Tapak diabetes masa hamil (GDM) , kan Salah satu simptom diabetes, berat badan turun mendadak. Tak berani beli ubat supplements sbb risiko rosak organ lain. Just lebihkan sumber protein dan lemak sihat dlm menu pemakanan dan buat senaman bina otot

11mo trước

Ohh baik.

Dah consult dengan doktor? Kalau doktor kata okay, boleh proceed.

11mo trước

baikk awakk trimakasihh 🫶🏻