darah beku lepas ultrasound

hi...saya lagi....smlm sy ada bleeding, sy g la klinik ibu dan anak, pastu kna refer g emgency...kandungan sy bru usia 5week, kt hosp tu,doctor buat ultrasound , scan paling ngeri tu guna mulut itik tu,,tapi kantungan semua blm nmk lagi. pernah tak kmu alami cm ne ibu2..?..lg 1 soalan normal ke lepas ujian2 yg di lakukan oleh doctor itu myebabkan darah beku kluar seketul...knp doctor mesti lakukn ujian mcm tu sedangkan tahu kandungan sy bru msk 5 week..ne kandungan pertama sy kot, sepa x sedih kna buat cm ne...( diklinik buat itu, tngu itu selama 12jam da la kna cek pastu kena srh kluar g cri mkn,, 12jam kot menunggu bilik tak kna bgi , tmpt rest tak kena bgi ???) pastu kna cek darah jam 11am kna ambl, 2.40pm staff tu bru htr g lab ...tngu lgi kputusan(sy ckp ngan doctor blh ke sy blk dulu, doctor tak bgi blk, doctor srh kluar, cri mkn tak bgi tmpt rehat) jam 9pm bru dpt keputusan, kna suruh balik dtg lagi 48jam ...stress ,sakit hati,marah, nsib baik sy selalu fikir positif byk sabar( dalam hati selalu ckp sabar, mgkn ada org lagi teruk dri sy)

2 Các câu trả lời

Full bed maybe sis sbb covid ni doc tdk mo thn..sy dulu almost 12w..bleed sikit2 sy tdk trus p hosp..sy p private clinic after heavy bleeding pun p private suggest p hosp.Then scan npk kantung tp nak sure juga rahim ada buka ke tdk? Doc inform threatened pregnancy so suggest bedrest n give answer 50/50 change.. srh plg then ckp klu rasa contraction mcm bersalin just came back and bring the fetus.Pulang saja mlm tu bleeding lg truk then miscarriage.

sbb kandungan baru lg that's y dieorg gunakan tvs..sbb kdg2 scan biasa belum nampak..kalau guna tvs selalunya akan nampak...biasenye kena warded tp myb sbb covid kot so procedure da lain.. semoga yg baik2 utk sis n dipermudahkan semua..