Mcm mana nak hilangkan nervous time check bp.

Saya klu tengok mesin bp tu je mesti nervous. Pastu mula la tekanan darah naik. Saya ni jenis darah gemuruh . Minggu depan dah nak start check up & tengah pujuk diri untuk bertenang.

2 Các câu trả lời

Hehe, awak mcm syaa, apa yang ditakutkan sngt pun tak tau, saya kdg nurse suruh ddk sekejap, dah relex bru amik bp tidak ke 3/4 kali amik mncanak jee. Tapi kawan sya pun jenis mcm tu, dia kata jgn tngk mesin bp tu buat tak tahu je🤭

Alaa comel nervous tgk mesin bp 🤭🤭 sebelum kena cek cuba tarik nafas dlm2 tahan 4 ke 5 saat dan lepas guna mulut. Buat few times sampai dpt rasa boleh control breathing