bantu saya tentang pemakanan

saya kerap lapar walaupun dah makan..tapi perut pedih dan sakit kepala..tak berapa saat lapar semula..kalau tak makan..ada x makanan untuk mengenyangkan semasa hamil?#pleasehelp

4 Các câu trả lời

sis makan mcm mana ye. mmg preggy ni mudah rasa lapar. sebaiknya makan dlm kuantiti yg sedikit, cuma makan tu secara kerap. banyakkan buah2an dan sayur2an dan minum air masak secukupnya utk elak dehydrate. In Shaa Allah if cara pemakanan tu betul, xde masalah sakit perut. take care ye sis.

sy pon mcm tu masa 16w.. kdg tu tengah mengunyah pon perut bunyi lagi.😂tapi sekarang dah kurang sikit sbb setiap pagi dan mlm sy minum susu.tghri wajib mkn nasi,snek sy mkn kekacang/salad.. tak bole nak mkn byk sgt sebab takut berat naik mendadak..mkn kerap tapi dlm kuantiti y sikit..

esp awak .. sy try esp .. alhmdllh . selesa perut kalau mlm2 mnum esp .. sgt bgus doc pon sugest bnd sama . bole wasap sy http://Wasap.my/+601117194775/shaklee

banyak kan mkn buah² ya awk