Bersalin induce

Hi. Saya kena warded khamis ni & kena induce. Nak tanya pengalaman mommies yang pernah induce sakit tak? Berapa lama ambik masa untuk beranak? Kalau diberi pilihan mommies akan pilih induce atau czer?

29 Các câu trả lời

mcm sye kne induce belon, xsmpai 10mnt lepas tu mmg sakit sgt2 contraction tu. tp dlm masa 24jam hanya bukak 4cm je. lpstu doktor anta g LR and induce drip, 8jam still bukaan sama and doktor suh czer sbb sye ade previous scar and baby pulak bsar. so doktor mmg tak bg option lain dh. lain org lain rasa sakit contraction sis, and jangkaan masa untk bersalin pun berbeza ☺️.

pengalaman saya anak pertama induce, serah diri 9hb..10hb masuk ubat ikut bawah kali pertama 6 jam kemudian check 1cm masuk lagi satu ubat..esok pagi check bukaan 2cm kemudian dr proceed masuk belon..masa masuk belon sakit sngt. belon tk keluar tp air ketuban pecah jam 10 malam..check bukaan 4cm masuk LR dr bg drip pula..3pg lahir baby..kalau saya walaupun induce sakit better induce dr czer

sy kena induce belon. masuk belon 7.15 pagi,masa tu bukaan 1cm. start sakit 12 tengahari sampai 2 petang. lepastu dah tak sakit😅 belon jatuh 6.30 petang. esok nya doc cek bukaan dh 4cm. terus masuk LR, doc pecahkan ketuban dan induce drip. bila drip mmg sakit tak berhenti.. tapi lepas brp jam jantung baby dah tak cantik,terpaksa czer..

baik induce dri czer , lain org lain rasa , saya 2x induce sama je , sakit shri je , lps tu esk tak sakit dah 🥴 baby xnk keluar , bukaan still 3cm , lps tu 2hri lps tu air ketumban pecah sndri , tp bukaan still 3cm , masuk LR pun max bukaan 8cm je , last2 doc terus emergency czer sbb tkut baby lemas .

pengalaman induce sy..msk ubt 7pg dlm setengah jam dh rasa sakit sgt.bgtau nurse,nurse ckp lama lg puan ank first 1jam 1cm jln bukak..dah xtahan sgt sakit mntk doc check jln.bila dh check semua gelabah nk hntr sy ke Lb..sampai Lb 10.57pg lahirlah puteri sulung sy.. alhamdulillah sakit xlama lps induce

sy lg suka kalau induce. kalau swasta induce drip terus. walau ada contraction tapi kejap je sakit. bukaan cepat. tu yg best tu. tak layan sakit lama lama. bg sy sama je sakit contraction induce dgn tak induce. sbb ada experience dua2 tu utk 2 org anak☺️

sy Bila dah msuk LR bru kena induce drip nak bagi cpt bukaan lg.mmng sakit sgt,ambil ubt tahan sakit pun x jln.5jam jugak ambil mse utk full cm.stkat ni sy dua2 normal akan ttap plih normal klau next rzeki sy dpt normal la😅.sy lg tkut klau kena czer.

Saya induce ubat sebab air ketuban kurang. Jam 3 petang masuk ubat dah 2cm bukaan. Jam 6petang mula rasa contraction. Jam11 malam cek bukaan 5cm. Jam 12 pagi bukaan 9cm terus ke labor room. Jam 12.38 pagi selamat bersalin normal anak pertama.

Better pilih induce la sis kalau bagi sy lah. Sakit time menahan contraction tu je, lepas beranak okey nak gerak senang. Czer kena extra care. Lagi satu, masa berape lama tu bergantung kat individu tu, cpt bukaan cpt lah beranak.

Kadar rasa sakit berbeza tiap org. klu jln awk mudah buka..xlama pun. sbb klu dh active labor, dlm 3-4 jam awk dh bsalin. utk bsalin czer ni bukan awk yg blh decide, tp dktr pakar yg akn decide. klu xde keperluan, dktr xbg czer.