Bersalin induce

Hi. Saya kena warded khamis ni & kena induce. Nak tanya pengalaman mommies yang pernah induce sakit tak? Berapa lama ambik masa untuk beranak? Kalau diberi pilihan mommies akan pilih induce atau czer?

29 Các câu trả lời

setiap kelahiran tu berbeza. saya doakan dipermudahkan ya. saya 2x induce, 2x normal. sama je sakitnya. mind set jangan asyik kata lebih sakit dari normal. pengalaman saya bukaan sgt cepat, induce bawah rasa, drip pun rasa.

Sy lebih prefer ceaser. Sebab sakit yg sy rasa lepas induce sangat2 trauma untuk sy. 10 jam contraction kuat. Bukaan still 4cm tapi kepala baby dah nak keluar. Last2 emergency ceaser sebab sy dan baby dah stress.

better induce la dari czer... czer lepas bersalin tu lama nk pulih,kena cucuk ubat cair darah,kena jaga luka besar..induce mmg sakit n penat la sikit tp sekejap je..

kawan saya pernah share. kalau induce baby nanti ada masa dan ruang untuk berpusing. time dia nak beranak anak dia pulak songsang. kena czer and potong lebih....

same sy kne serah diri Khamis ni 27hribln,tak tahu lah hrp Bby keluar normal,tp ape je ketentuan UTK diri sy,sy cube rdha,walau ni anak ke 4 tetap Rase takut,

saya pnh kne indce smu jnis...tpi semuanya xberkesan tuk saya...bagi saya indce xsakit yg sakit conctration tu yg sakit sebb kne pksa kan

pengalaman sya bersalin ank ke tiga 11 thun lepas kena induce memang sakit sangat..apa tah lg bila contraction tu..jd trauma sya..

Saya lebih pilih czer sebab boleh pilih tarikh dan tak sakit. Cumanya pantang selepas bersalin tu yang agak mencabar.

if baby kecik memang kena bersalin awal ke