Nak jumpa baby 🥺

Saya je ke yang tak bersalin lagi bulan december nie ? 🥺 due date 27/12 tapii baby relaks je lagi kat dalam. Kalau boleh nak baby lahir tahun nie jugak. Hmmm. Doakan saya bersalin sebelum due date 🥲🤲🏻

16 Các câu trả lời

due date kita sama la, tapi i dah bersalin 15/12/2022 first mom 🤭. 14/12/2022 perut i kerap sangat mengeras, then malam sempat lagi jalanjalan dengan perut mengeras lagi suami dah gelabah suruh pegi hospital i ada download app contraction tu, dia dah suruh ready dah gi hospital tapi di sebabkan nak makan bakso mlm tu jalan ajela dulu smntra masi bole tahan tapi sayangnya bakso fav tmpat kitaorang suka pegi tu takde pula trpksa la beli roti canai je, dah tu pegi 7e lagi nak beli makanan/minuman pastu balik rumah perut dah sakit sangat tp i tahan lagi, duduk makan roti canai after siap smua rehat baring tgok tiktok tiber i dgr mcm pop assudaahh pecah air ketuban dah trus gi pac cek bukaan dah 3cm and buat ctg. pukul 1 admit ward lebih 3 kali kena seluk 3cm lagi, pukul 1 stgh kena seluk lagi 5cm. pukul 2 makin lama makin kerap sakit tu smpai meneran saya d buatnya kena seluk lagi dah 9cm, doktor pun marah bising time kena seluk tu saya teran. saya tak peduli dah teran je 😂 dah 9cm trus tolak masuk labour room. Alhamdulillah pukul 3 stgh keluarlaa cinta hati saya🥰 sejam lebih juga la bertarung nyawa dlm labour room tu☺️. Sis banyakkan turun naik tangga dan berjalan ya semoga di permudahkan urusan sis☺️

1y trước

Eee bestnya awakkk. Mudah jee urusan awak yee. Harapnya kami yang menunggu hari nie pon mudah macam awak jugakk. Aamiin 🤲🏻 tahniah & selamat berpantang awak. Saya takde apa2 tanda pon lagi. Hari tu pon dr kta baru 1cm. And now tak sakit tak turun apa tanda pon lagii. Doakan saya yee 🫶🏻

Alhamdulillah...saya dah selamat melahirkan puteri yang ketiga semalam..due date sepatutnya 31 dec..tp 19 hb dah kena tahan wad sebab tekanan darah tinggi dan contraction..tp jalan masih tak buka..21 hb doc tolong buka kan jalan and alhamdulillah dah 2cm tp sakit still kurang...semalam sy tekad tuk induce sb fikir klu tak bsalin still kna induce minggu depan..alhamdulillah lps induce trus sakit yg semakin kuat and jalan mudah buka..sy guna kan taknik drp siti jamumall..kul 345 masuk LR,kul 359 sy dah selamat bsalin...syukur pd Allah..terima kasih pd yg mendoakan..

1y trước

Teknik siti jamumall tu sis teran cara dia kan? Teran tanpa suara and tahan nafas tu?

Banyak kan bercakap & pujuk baby keluar awal sis. Saya due date 23/12 tapi 2minggu sebelum tu tiap hari dok pujuk baby bila nak keluar? lpstu kerap buat kupu2 & squat utk tolak baby turun, sekali turun tanda & ketuban leaking dah hehe 14/12 haritu dah selamat bersalin 🤣

1y trước

Hari2 mummy daddy duk pujuk dia. Time pujuk kemain aktif lagi dia. Mungkin dia masih seronok kat dalam. Bestnyaa da jumpa baby. Selamat berpantang awak 🫶🏻

sy due date harini... baby pon belum kuar lgi. first mom plak.. bnyak belek group ni je nak thu cmne nak cptkan bukaaan mcm tu...smga awak bersalin sblm due date ya sis.. jgan pk bnyak...bnyak kan positif. doa bnyak2 spya smuanya smooth je

1y trước

Hehe. Ade jugak buat petua tu. Tapi sama jee 🤣

sya due 23/12 tpi masih belum ada tanda2,.bby x nak keluar lagi kot,.29/12 kena serah diri dah,.first mom jgk smga di permudahkn urusan kita semua brdebar2 nak tggu brsalin xde pngalaman lgi 😂

1y trước

Sama la . Due 23 , kalau tak beranak jugak . 29 ni kena serah diri 😩

saya pun rasa mcm tu bila due nk dekat..saya due 16/12..tapi 10/12 haritu saya byk zikir,senam then pujuk baby.Alhamdulillah start 11/12 byk tanda nk bersalin then 14/12 saya selamat melahirkan

1y trước

Bestnyaa baby da keluar. Tahniahh 🫶🏻 selamat berpantang yee.

due kita sama la...xtahu la ad tnda ke x?😅sakit sikit2 tu ad la....harap sagt cepat melahirkn seblm due kn.... semoga dpermudhkn semua urusan kita ye ❤️

1y trước

Sakit sikit2 gituu je ade. Pi hospital pon baru 1cm je wakk. Huhu. Aamiin aamiin 🤲🏻 semoga dipermudahkan urusan awak jugakkk 🫶🏻

saya due 21 baby still xkluar lagi. da 40weeks4days 😅 xsabar kan . first mom .xnk stress2. jnji baby kluar sihat je hihi semoga dipermudahkn semua

1y trước

Situasi kita sama sis. Saya due date 24/12. Tapi sampai harini 40weeks2days rasa sakit kejap2 dekat ari2. Lepas tu pinggang lenguh tapi masih boleh tahan. Mudahan Allah permudahkan kita bersalin ya. #firstbaby

Samaa due ngn sayaa .esok kne serah diri kat hospital sebab saya gdm .semogaa kita semua dipermudah segala urusan bersalin niee

1y trước

Yekee sis. Semoga dipermudahkan segalanya untuk awak & baby. Saya 27hb masih ade check up lagi if baby masih tak keluar. Semoga semua baik2 sahajaa. Aamiin 🤲🏻

saya pun dh 40week 1hari baby selesa sangat dalam perut taknak keluar2 kita ibu tak sabar dah nak jumpa baby ni kan..

1y trước

Betul laa tu. Maknya excited. Macam2 da buat, pulak baby first. Tapi anak seronok lagi kat dalam. Aktif pon kemain 🤣 semoga dipermudahkan urusan awakk. Aamiin 🤲🏻