Irregular period

Hi saya irregular period, tapi dpt tau pregnant dh 7w3d klau ikut first day last period. On 6week haritu ada scan tapi tak nampak apa lagi, doc kata mungkin sbb irregular period jadi jangkaan usia kandungan tak pasti mungkin kene tolak 2 minggu dari expectation weeks skrg. Means skrg klau ikutkan saya 7week - 2weeks = 5weeks. Tapi saya takde alahan just breast sakit n nipples sangat sensetif . Kadang tu mcm betul ke aku pregnant ni. Keep check pregnancy test sendiri 🥺 alhamdulillah line makin pekat. Nak tanya, ada tak mummy yg irregular period. Boleh beritahu weeks berapa saya patut ke klinik semula untuk scan? Ikutkan setiap minggu saya nak pergi 😭😭 selagi tak nampak tu rasa was was sangat 😭 ttc1y4m 🥺 doakan saya tauu#pleasehelp #seriusnanya

7 Các câu trả lời

sy pun irregular period. sy gi scan masa 4weeks. nampak kantung je. yg ni bergantung pd orang. ada org nmpk , ade org tak nampak lg. so dokter suruh dtg repeat scan lg 4weeks. tp sy pergi scan lg baru ii ni , 7weeks , sebb test clearblue digital tulis not pregnnt. bila scan , tk jelas sgd, doc ckp mybe sebb sy ade pcos. jd susah sikit nak nmpk. tp dokter nmpk mcm kelip ii , and dokter try tgok sound , dpt denga bunyi nadi @ heartbeat bby . doc suruh mai scan semula 22/1 nnti 🤭 so saranan sy , ikut nasihat dokter. jaga diri , jgn buat keje berat , jaga makan , jangan stress ii , enjoy je. pastu... jgn keep repeat upt . kadang upt jd neg sebb hcg terlampau tinggi. jd stop buat upt . if ade keluar spotting @ bleeding , cepat ii pergi klinik . takecare 🥰

6mo trước

scan atas perut je sis 🤭 jgn bnyk fikir tau. tggu je sehingga mggu sepatutnya utk scan semula , nnti ape ii update sini je. nk tau juga. hehe . semoga baik ii saje semuanya ❤️ jaga diri , jaga makan . jgn lupa makan folic acid tau .

saya pun irregular period.. bulan 1ada period 2-3 xde period langsung bulan 4-10 ada period.. bulan 11 xde period.. rupanya dh pregnant masa ni.. tpi masih muda n x tahu pun.. bulan 12 cek guna opk untuk cek kesuburan.. terang sgt.. smpai cek dekat youtube rupanya pregnant.. esoknya beli upt .. memang preg syukur.. 2 tahun setengah ttc.. tpi tu lh .. sbab period jenis irregular x dpat expect bila preg.. berharap dengan ketentuan nya . sekarang saya tengah pregnant 8week 5 days..

Saya irregular period. Masa dapat tahu preggy pergi klinik nak scan lah konon nyaaa. Ha lepastu doc boleh assume saya ectopic pregnancy. Then dapat refer pergi hospital. Amik darah apa semua. But then dia suruh datang dua hari lagi. Tapi saya tak datang pun. Saya tunggu dalam 3 minggu then kelmarin pergi swasta nak scan. Dah nampak baby dengann heartbeatt ❤️. Masa tu dah 7 weeks 4 days

6mo trước

Ukur baby dear. Kalauu ikut last period dahhh 9 weeks something. Sebab last period 21 October. Sebab memang kadang period CD nya 41 hari 58 hari 😂.

Kalau kiraan lari 1-2 weeks tu normal. Saya 3 weeks repeat scan Dr dah sahkan saya missed miscarriage sbb baby tak berkembang sangat jadi terpaksa terima dengan hati yang redha

Betul saya pun ttc 1y4m. Bila tahu preg, hari hari kalau boleh nak check and scan. Sampai cakap kat husband, kalau boleh nak tidur sebelah Dr 🤣

Sama la. Kalau ikut tarikh 8 minggu, tapi masih tak nampak pape lagi. Ada kantung je. So dr kata kene tgk macam mana lagi 2 minggu.

6mo trước

Ohh, tapi sis scan dh nmpak kantung tu time weeks berapa ya? Semoga dipermudahkan ya sis, ada tu rezeki cuma kita irregular ni susah sikit hehe doc kata lambat sikit nak nampak janin

kalau sekarang doktor kira baru 5w, nanti masa 8w repeat scan lagi. kalau irregular period, usia kandungan ikut scan.

6mo trước

Kalau tvs dah nampak tak skrg ? 🥺