Ingin tahu

Saya ingin bertanya Jika berhungan intim saat period boleh hamil kha? Dan saya juga mengambil pil perancang .. Soalan nya apakah pil tu masih boleh mencegah dari hamil ?#ingintahu

2 Các câu trả lời

Ok aside dari hukum berhubungan masa period ni, ikut logic science memang tak boleh pregnant. Sebab yang akan buat kita pregnant ialah apabila sperm bersenyawa dengan ovum kita yang dikeluarkan pada waktu subur. Ovum boleh hidup selama 1-3 hari sahaja sebelum turun sekali bersama darah haid. So technically takkan hamil