Mengandung.

Hi saya ingin bertanya dalam ni, boleh ke kita buka buku pink tapi takde sijil nikah sebab nikah hanya nikah melalui ustaz dengan suami, suami orang Indonesia dan tengah buat passport. Anak akan jadi warganegara Malaysia atau ikut warnanegara ayah nya.? Saya buntu saya dah mengandung walaupun merancang makan ubat. Mohon pencerahan

3 Các câu trả lời

Baby akan tetap ikut ibu,cuma bila belum terdaftar nnti akan ber bin kan 99 nama allah kita pilih,kalau nikah mcm tu indonesia kate nikah sirrih sah segi agama tapi x sah dari segi undang2 negara cuma klau lebih selamat sis cuba minta apa2 surat keterangan dari pihak yang menikahkan sis contoh surat nikah indonesia ke untuk di bawa ke kk nnti

Better pergi klinik je sis … yg penting buku pink tu… dyorg akan bgytahu prosedurnya… sbb sis pon warganegara…yg pasal bayi tu akan jadi warganegara mana tu x pasti…

2y trước

setahu saya ank tu warganegara malaysia since ibu dia warganegara. cuma status ank tu la dari sisi undange nak iktiraf sah taraf ke tak. sbb perkahwinan ni bukan melalu pjbat agama.

nikah melalui ustaz? soalan i.. sah ke nikah tu? kalau sah.. uruskan procedur nikah tu dulu. kalau nikah luar malaysia, p register dlm dulu.

2y trước

utk bin kan nama si ayah mesti la anak berada dlm perut ibu plg min 6 bulan genap dari tarikh nikah ibu dah ayh. means kalau nnt dia kira tarikh lahir baby dgn tarikh nikah tak genap 6 bulan mmg tak lepas bin si ayh