Darah nifas ke period?

Saya harini hari ke-52 lepas bersalin. Darah nifas dah xde sejak 2 minggu lalu lagi. Tiba2 harini keluar darah freshblood mcm period tu stengah pad juga . Bau pun bau seakan period tu. siapa prnah alami? Period ke tu? #firstmom

4 Các câu trả lời

habiskan je 60 hari.. lebih dr tu baru awak kira as darah period.. saya pn mcm tu jgk tp seminggu.. 33 hari, hari ke 34 darah dh x turun, dlm 5/6 hari jgk. pastu turun sikit dlm 3/4 hari then x ada. tnggu 44 hari.. lpas tu on off darah turun.. last2 saya pantang 60 hari.. lebih dr tu saya kira as period.. and yup, habis 60 hari tu, period saya dtg mcm biasa setiap bulan.. now baby dh 5months.

cukup 15hari tak. if cukup 15hari suci mean tu darah period awak. if belom cukup tu masih drh nifas

kalau suci lebih 15 hari dah dikira period

kalau dah suci lebih 15 hari, haid