Apakah perubahan pada diri paling ketara sewaktu hamil blh momy share tak

Saya hamil Kali ni hbis leher n ketiak jd hitam adoii rasa malu plk..momy2 ade perubahan tak

14 Các câu trả lời

Perubahan 1 ketiak, leher, celah kangkang & tepi breast jd hitam, perubahan ke2 badan jd gelab, perubahan ke3 muka jd bulat 😵‍💫, perubahan ke4 berat dr 50 ke 70kg skrg 🫣 dh jd ikan buntal 😂, alahan tk de muntah sepanjang hamil jrg sgt2 skrg 31w hrp alahan tk dtg, yg hitam2 tu dh sental dgn bnyak jenis scrub pom tk jadi tnya nurse pom dia ckp dia pom mcm tu juga dulu nanti lepas besalin hilang

2y trước

hahhaha sama situasi kita sis...

kalau saya pulak malas nak berlawa hahaha, pregnant kali ni dia rasa semua benda rimas .. pakai seluar rasa rimas selesa kain batik je kecuali keluar memang terpaksa pakailah , rambut nak simpan panjang2 pun rimas saya potong macam laki2 😂 adeii pastu muka memang pucat sangat2 sampai ada orang tegur kata saya macam sakit padahal tak ..

2y trước

ank first dlu hari2 nangis sbb pragai laki bila kuar dh jd sawan tangis..tp ank ke3 ni xtrok la mcm yg first tp trasa tu ada la jgk tp pendam ja..

sya tk hitam kat leher.. dekat celah kangkang. ketiak pling itam.... tpi kt lher sya ad ketuat mcm thi lalat bnyak tu.. bnyak sngat timas.. tmbuh cm cendwan... 😅😑 kkdng tu berpeluh sy cm gatai tergaru.. tergaru ketuat.luka plak sebb mcm nak tercabut dah.. ishh rimas sngat

2y trước

boleh nurse ckp.. dia perubahan hormon tu jadi cmtu.. kdang2 sya malu sngat2.. yelah.. dduk ngan mertua... bertompok2 leher.. hahah sya dengan biras sya sme je dua orng jenis naik ketuat.. ketuat plak jenis yg bergantung2 tu ish.. malu plak cite.. truk sngat naik kt leher. hahahaha.. nak pkai ubat tkleh.. bahaya .. tnggu lpas dah bsalin lah ni.. ni pon dh bnyak sngat ni ish.. hrp nnti boleh hilang sebb biras sy dah bersalin tp dia tk try lg nak hilangkan ketuat dia.. lpas pntng kot dia pkai ubat. hrp hilang. tkut pla sya 🤣🤣

Bersepah jerawat dekat dahi and belakang badan 🤣 laki aku tukang picitkan weh hahaha dah macam budak sekolah baru nak baligh. Ketiak hitam tapi tak lah legam. Celah kangkang gelap sikit tapi tak sempat menilik sebab perut dah besar 🤣🤣🤣

2y trước

hahahahhaa kan..geram tgok jerewat..saya ank no2 mmg sma jd cm sis weii..bila dh bsalin ipang trus smua tu..tp bab itam2 tu mmg lambat la nk ilang trus

jerawat mkin bnyk naik kat muka lgi2 area dahi , muka hilang seri , bibir mkin pucat , bdan asyik rsa pnas wlaupun skrg musim tengkujuh, org lain rsa sjuk tpi sya rsa pnas dn trus mudah brpeluh wlaupun brjlan dri ruang tamu ke dpur 😂

2y trước

saya pun cepat bpeluh n panas..jerawat tu xde naik pun..alahan nk mgidam xde lsg..cm hitam sna sni tu jd mslh dunia hehehe

Kalau saya ketiak jadi hitam hidung jadi kembang pastu makin berat badan naik mendadak sangat tapi alhamdullilah takde gdm atau darah tinggi pastu asyik nak tido je mls nak buat ape ape keje

2y trước

tq kli ni smua alahan selera mkn n muntah2 smua tok laki yg rasa..cm itam sana ni si bini plk yg kna

yer saya leher, ketiak dan celah kangkang hitam yg xtau nak cakap.. rasa naik malu nk kangkang lari jauh sgt dr warna kulit asal...

Sama lah sy leher, ketiak, celah kangkang, puting & muka makin hitam hahahaha.. lepas tu leher ade garis2. Husb pun tegur. Hahaha

Sama sebijik saya, leher ketiak hitam. Malu gila. Celah peha pon naik hitam jugakk. Sental2 scrub pon tak hilang 🥲

2y trước

itu la psal dh pkai losyen pun xnk ilang..bg tau tok laki dia ketawa plk adoii malu plk

preggy kali ni mmg payah laahh.kulit sensitif gatal², kulit muka kering ,kusam , berjerawat.🥴🥴🥴