Mom² nak tanya kalau keluar spotting coklat macam ni kenapa yea..

Saya hamil dah 6 minggu 6 hari.. Keluar spotting coklat ni dah 6 hari.. Dah jumpa doctor dia kata tak ada apa² sebab tak heavy.. Tapi saya still risau sebab saya ada sejarah keguguran tahun lepas.. Sapa ada pengalaman macam saya normal kah ni #ingintahu #bantusharing

Mom² nak tanya kalau keluar spotting coklat macam ni kenapa yea..
6 Các câu trả lời

Hi saya macam awak 6W preggy and keputihan mcm tu , doc siap ckp threaten miscarriage sebab dinding rahim dan sac tak lekat but doctor bagi duphaston ubat kuat rahim and now mmg kene banyak rest and kurang kan naik turun tangga and relax je. Consult doc again now dia just suruh makan ubat chill selagi tk de darah yang heavy its fine. I down lebih 3 hari tapi alhamdulillah harini sangat positive with my pregnancy. Tak semesti nya awak diagnosed mcm saya but banyak kan rehat okay jangan penat ❤️❤️

1y trước

Terima kasih sis atas perkongsian.. Semoga kandungan sis sihat yea ❤️

Saya haritu almost everyday keluar brown discharge macam ni. Last2 misscarriage 😇. Better pergi hospital and banyakkan rehat. Saya hritu tak duduk diam, siang kerja malam buat house chores

1y trước

Allahu sis.. Semoga sis kuat yea.. Banyakan berehat in sya Allah ada hikmah di sebalik dugaan ni semoga ada rezeki lain untuk sis aamiin.. dan terima kasih banyak atas perkongsian

btul la apa yg dikata doktor tu sis, sbb ni xheavy pun n kaler brown...ini darah proses penempelan..jgn trlalu bnyak fkir ya..semoga kandungan sihat² shj

1y trước

rehat lebih jgn buat keje berat

Mcm sy.. Skrg sy 6weeks 4day kuar je spotting coklat sikit2.. Risau jgk sy bkeja

1y trước

Tula sis saya pon sekrg dah 7 week pon masih keluar coklat tu.. Kalau penat sgt keluar kalau tgh baring ok je tak ada.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis yea semoga kandungan sis sihat

saya pun sama sis, saya fikir positif je, ni keputihan.

Klau masi keluar, sis trus p hospital..