Makan laksa

Saya Hamil 7 minggu boleh ke kerap makan laksa tapi takda nenas cuma ada telur setengah, timun, sayur, bawang... Sbb berapa hari ni saya kerap kentut, kejap2 kentut... #ingintahu

5 Các câu trả lời

Hormon pregnancy ni memang akan buat digestion kita slow. Makan apa pun perut akan kerap rasa berangin sebab penghadaman lambat. Nak makan laksa tu boleh je kot. Saya pun awal dulu makan hari hari sbb yg lain semua tak lalu 😅 Alhamdulillah ok je

3y trước

tulaa risau jgk, terima kasih bgi jawapan persoalan saya

Boleh.. asalkan tidak berlebihan sekali hadap. kerap kentut tu ok juga sbb kluar juga angin dlm badan dan ada juga tak ok jika ada kita alah dgn makanan tu. jngn sampai kerap cirit.

3y trước

ok terima kasih sis

Makan je kalau tak ada alahan apa2. Sy hampir tiap minggu craving & makan laksa.

Angin tuu

3y trước

❤️

angin

3y trước

bahaya ke untuk kandungan? kena p clinik ke bagitahu doktor psl ni saya first baby tk tahu sgt bnyk perkara