Berat baby 2.2kg,31 week 0 day.. Normal ke?

Saya gdm on diet... Mmg berbadan obesiti.. Takutnya.. 38 week dh kena bersalin ke? Share skit pengalaman mummy semua.. #firstbaby #pleasehelp #firstmom

4 Các câu trả lời

Saya takde gdm. Saya masa 32 minggu , scan baby berat baru 1.9 kg camtu, skrg dah 35 minggu 2 hari cek berat baby baru ni kat KK dah 2.69 kg🥰 haah saya ada dgar kalau ada gdm mmg kne bersalin awal sis, sbb risiko kalau lama , baby boleh jadi cepat besar😮‍💨moga dimudahkan segalanya ye sis🤲🏻

2y trước

Tq sis.. 😘😘😘😘

Boleh tahan besar jugak baby kalau baru 31w dah 2.2kg. Kalau gdm on diet biasa dr bagi peluang sampai 40w untuk beranak. Takleh lebih. Kalau on ubat atau insulin yang 37/38w kena beranak dah.

2y trước

Owh.. Tq share sis.. 😘😘😘😘

sy pon gdm on DC...tgh bepantang hari ke-12...kena besalin sebelom 40w...lebih je dr 40w dah kena check-in hospital ye..baby pon X besar sgt 3kg je masa besalin...Jaga pemakanan ye ibu ☺️

2y trước

semoga selamat semuanya...selamat menjadi ibu yaa sis...bepantang time Raya ni mental kena kuat...Kita mampu tengok je juadah Raya yg terhidang 🤤🤤

Sy 36w bby 2.82kg. Xde gdm. Sbb masa 34w pakar kata bby kecik 1.8kg, berat ibu xnaik tu yg mkn sakan. Now tiba2 pulak kata bby besar. Skrg kne control mkn. Konfius ibu jadinya 😅

2y trước

Tu lah. Esok checkup kk tgk apa pula kata doktor sana. Moga urusan sis juga dipermudahkan ya ☺️