Macam mana rasa contraction?

Saya first pregnancy, mcm mana ya rasa contraction tu? Risau sebenarnya kita tengah comtraction tapi boleh handle rasa sakit tu so tak tahu yg tu contraction haaa. Ghisau tetiba terberanak kt rumah 🤣 sbb kekadang rasa sakit tapi rupanya nk berak cirit haih. #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

rasa mcm senggugut tp 1000x ganda lagi sakit dr senggugut huhu. bila sakit contraction ni dtg, kita mmg tak boleh nk buat bnda lain. pastu dia hilang pastu lg 5 10 minit dtg balik. tempoh sakit dia dlm seminit lebih pastu hilang pastu lg 5 10 minit dtg balik. klau sejam dh pattern sama berulang mcm ni n makin kerap, segera ke hosp. jgn tggu2 wpun x kluar darah la leaking la. biar kluar darah sume kt hosp bkn kt rumah sbb bila contraction kerap n kuat, baby kt dlm blum tntu okay. ade time sbb contraction kuat sgt baby dlm perut jd stress heartbeat drop klau masih kt rumah mmg bahaya

1mo trước

Maknanya 5-10 minit sakit mcm senggugut tu tanda contraction la ya, saya haritu memulas gila perut sekali cirit birit 🤣 mekasih atas penerangan ya. Baru faham n dapat bayangkan.