Baby 2 bulan

Saya first mom..anak saya siang tidur buai,malam tidur baby swing..kalau tak pakai buai atau baby swing dia susah tidur..kjp2 terjaga..saya terfikir kalau outstation nanti macam mana😢..takkan saya nak usung buai..mohon ibu2 share pengalaman..macam mana ibu2 handle.. #seriusnanya #bantusharing #firtsmom

1 Trả lời

Ada baby kalau dah terbiasa dgn buai mmg dia akan camtu. Sebab tu ada baby yg dah 8 9 bulan pun susah nk pisah buai, selalu nampak soalan pisah buai dlm ni. Ada pulak baby bila dah besar auto taknak buai dgn sendirinya. Baby sis masih 2 bulan, masih boleh train dia utk tak tidur buai & swing sentiasa cuma agak struggle sikit la sbb nanti dia susah lena. Kita kena keep on buat dia sampai lena juga, ni kalau dia tak nangis lah. Kalau tak, mmg kena usung lah portable buai kemana2