First Mom pregnancy

Saya first mom , normal ke kita rasa sakit pinggang yang berlebihan ? And then perut terasa tegang sangat , saya trimesters 2 . Saya nak tidur memang susah sampai rasa emosi terganggu . #ingintahu

12 Các câu trả lời

Normal sis . Saya ni lagi lah . Masa pregnant 20weeks ada buat oprate kecil buang bartholin cyst, dia cucuk bius epidural + bius spinal dekat belakang , lagi lah makin sakit . Masuk 3rd trimester ni lagi lah terasa sangat sangat . Tak boleh duduk lama , buat kerja pun tak boleh nak banyak gerak sangat . Menyapu lagi lah jangan cakap , nak tegakkan badan balik tu boleh menangis . Anak sulong baru 2 tahun , mandikan dia kena bungkuk , even sekejap pun dah terasa . 😌 Cuma kita kena kuat , kena sabar , sebab jauh lagi perjalanan kita nak kena hadap dengan emosi , mental semua untuk besarkan anak . 🥰😘 kalau rasa sakit sangat minta suami tolong urutkan dekat belakang .

Normal je. Saya skrng ni 3rd trimester lagi seksa🤣 bak pusing dari kiri ke kanan pun kena minta bantuan husband. Sakit sngat badan smua. Nak bngun pun sakit duduk pun sakit tidur pun sakit. Perut slalu mengeras and tegang je. Tu blum pagi2 bngun tido bila ter-luruskan kaki trus cramp kat betis 😭

Perut tegang tu normal. Tambah2 lagi lps makan atau kalau you duduk statik je 1 tempat. Kena gerak2 sikit. Utk kurangkan sakit pinggang tu, beli pregnancy pillow utk support belakang masa tido. Posture duduk pun kena betul. You boleh cuba google posture duduk yang betul during pregnancy.

Normal sis. Sye pun trimester 2 tgh lalui benda yg sama.. Nak mengiring kiri kanan pun still tak selesa..Tau2 esok bangon pgi dah terlentang 😅.. Tu belum trimester 3 lgi.. Bertabahla.. Semoga mommy2 semua tabah dan sabar untuk anak yg tersayang.. 🫶

Normal tapi ada ambik kalsium tak? yg saya perasan, bila makan tablet kalsium, kurang jugak sakit pinggang. ada yang punca dari kencing kotor, jadi banyakkan minum air kosong..

Normal. Saya pon trim 2. Perut tegang sangat kadang2. Lg2 time duduk dan lepas makan. Lagi tegang. Time tidur sekarang bila mengiring dah rasa baby tendang2.

normal, saya start trimester 2 sekarang dah trimester 3 lagi sakit, apa2 saya buat serba tak kena dengan sesak nafas juga

klu tdo da x selesa, bley dptkn pregnancy pillow...sye gne yg tu.. sgt2 selesa..

normal.. lagi sarat lagi seksa..

Normal sis ..