Macam nak hilang rasa nervous menjelang due date?

Saya due date 1/9. Sgt sgt nervous mcm mcm dgr pasal bersalin ni. It was my first baby. Hoping sgt tade apa apa komplikasi semasa bersalin. ?

19 Các câu trả lời

Sis..jgn pkirkn sgt nervous tu sis..bnykkn doa hepikn diri..msa sya bsalin anak ptama dlu ptama nervous juga la..tp salu dgr crita dgn akak2 sya..dorg bilang ptama mmg mcm tu rasa tkot2 la apala..tp bila msa mo bsalin tu sya rasa skit mcm nk buang air besar saja..tkot tu teda sdh..dlm ati sntiasa bdoa saja untk ilangkn tkot☺️☺️tp alhamdulilah skjap saja sya meneran trus rasa tkot tu ilang..tu hepi saja ati tgk bby kluar lpastu ati ckp wah...sya sdh jd mama☺️☺️moment paling terindah tu sis☺️☺️apa yg pnting kuat kn smangat..insyaallah kita pmpuan kita kuat sis..

sy pun dulu camtu jugak..rasa nervous+takot+risau semua ada..doa je byk2 semoga semuanya dipermudahkan..apa yg kita dgr tak sama dgn apa yg kita lalui..just think +ve je mommy..pikir nk jumpa bby je 😊

Hehheh sma la sis sya pula tnggl 28 ni melahirkan first baby dah la besar pula tu 3.8kg sesama brdoa ya sis untuk yg blum lgi ada pengelaman ni.kdang sya trfikir mcm ble trbawa time brsalin hmmm

5y trước

Wah 3.8kg. Insya allah dipermudahkan sume ya.

Akk pon due 1/9 ni... Tetap rse nebes... Sbb lain ank lain rse.. Lain org pon lain rse... Jgn pk bkn2 je.. Pk yg baik2 je... Byk2 bdoa... Smga kite dipermudahkn.. Aamiin....

think positif n doa bnyk2..slalu tgk pic bby yg comel2 tu nnt msti rsa xsbar2 nk peluk cium bby sndri..smoga dipermudahkan urusan sis yer

Heheh... mcm nk first date... bestnye x lama dah nk jumpa darah daging kite... semoga dipermudahkan segalanya.

Fikir yg positif je sis. Jgn stress atau overthinking. In Shaa Allah semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nnt 😊

5y trước

Okay thank you sis 🥰🥰

Sy pula rasa xsabar da nak besalin.. Xde da rasa takut atau apa2.. Due date 12-09 first baby jg..

Sye ni ank yg ke3 pn nebes yg amat🤭tp xsabar nk bsalin,sbb dh xlrt sgt dh nk bwk prt.

Pikir yang positif jew sis, dapat sokongan dari suami dan family dan jangan stress😊