boleh x nak beranak awal

saya due 9/5. skrg 37w. ada ke cara untuk bersalin awal? kalau boleh nak la beranak hujung bulan 4 ni sbb nanti awal bulan 5 family dah nak gerak pergi haji. saya takda masalah apa2, tengah2 pregnancy ja jadi anemia, skrg hb dah naik 11.4. dr cakap saya takda masalah n boleh beranak mcm biasa. kot2 ada cara boleh ikhtiar apa2 bagi beranak awal tambahan: saya dah ada rasa sakit pinggang, celah kangkang n sakit bawah perut mcm senggugut cuma tak berterusan

9 Các câu trả lời

Makan buah nenas, kurma, air kelapa. dan paling BERKESAN bersama suami. air suami tu boleh buat kita contraction utk bersalin. sy pernah amalkan masa anak kedua. esok subuh tu sy turun darah dah hahaha. cuma sy x amal 3-3 anak lelaki sy bsama suami, sy rasa xsuka bau suami masa pregnancy boys 🤣🤣🤣

5mo trước

Saya kerap bersama dri awal pregnnt. Tpi klu baby tkmau kuar, dia tknk jugak

bear in mind, bby will come out when they're ready. Don't put yourself in stress about benda2 yg kita xblh nk control. awk stress, bby xnk bg kerjasama.

6mo trước

hihi takda la stress. saya kan cuma bertanya

saya bersalin due 7/5 , tapi kerap sakit . kadang rasa mcm nk beranak tapi takde tanda ii lagi . cuma paling sakit bila time nak baring pinggang dengan perut mengeras lain macam .

Sy due 19/5 tp 29/4 kena induce sbb baby iugr. Dok harap sgt bole naturally sakit sbb skrg pn dh start contraction tp sakit main2 😅

sama due kita sis..saya pun da start sakit sikit sikit tapi tak berterusan..mengharap dah untuk baby keluar puas dah makan lauk raya

Saya due 10/5. Hari hari harap dia keluar. Hahahaha kita geng. Nak dia kluarrrr sbb dah ckup 37w

5mo trước

Sama 10.5. Tak larat dah hahaha papa ya suruh keluar 30.4 or 1.5 hahahaha

Rasanya boleh request untuk czer sis kalau nk beranak awal.

6mo trước

Swasta je boleh request. Gov tak boleh

Sy due 8.5 tak sabar jugak rase nk beranak awal😄

Buat senaman. buka youtube tgk cra² disitu