Saya tkdtg period pstu bf anak bole ke ambik ubat ni?

Hi saya dh nk dkat sbulan tkdtg period saya nk tnye bole ke sy ambik ubat lawas haid? Sy tkut hormon tkstabil ke sbb check upt negativee ,, sy tgh merancang dn skrg bf anak 6 bulan,, okay ke? Kalah sy mngandung tp sy mknn ubat ni tktrjejas ke? Sbb sy merancang mkn pil skip ii,, tu kdg rncang sndiri je#bantujawab #SeriusTanya #firstmom

Saya tkdtg period pstu bf anak bole ke ambik ubat ni?
13 Các câu trả lời

sis normal la bf x period ,sy setahun sis .lpas dh stop bf tu bru lerr piyed blik.2x branak klo bf jadi cm tu .enjoy je sis x period ,klo risau boleh refer dr. jgn mkn sebarang pil sbb kita bf ank kn takut lain effect ke bby pulak t.jga dri sis 💪💕💕💕

kalau bf ank xboleh suka2 mkn apa2 ubat...blh bg efek pd bby...sbb tu waima pergi farmasi cr ubat selsema pon kena mention "sy bf bby" sbb ubat yg dia bg akan lebih rendah dos dia....jgnla berani2 main telan je ubat tanpa tanya doc

cek dgn doktor dulu please? tak baloi lah setakat kot2 je. entah2 pregnant tak masal gugur. kotak tu dalam takde kertas ke? or belakang takde tulis apa2 ke? please la jgn prescribe sdri ubat, diagnose sdri sakit apa🤗

saya tak datang period setahun 5 bulan sebab direct breastfeeding, lps tu baru datang.... jgn risau sis sbb direct breastfeeding ni Salah satu perancang, tp jgn selalu buang dlm la... ada waktu² tertentu nk buang dalam

bila BF especially anak bawah 6 bulan, memang hormon akan sedikit sebanyak block period. tak perlu ubat lawas period. daripada normal takut jadi tak normal hormon tu nanti.

Bf anak tak period tu normal. Hormon mmg akan kacau esp makan pil perancang. Teruskan je jgn skip2. Tak perlu lawas2kan period. Lagipun upt awak mmg dah negative kan

Mmg bila bf period mmg x tentu. Kdg dtg kdg x. Normal je. Tp klu sis mmg slalu skip pil better ambil perancang lain cth uid ke ape, discuss blik dgn doctor.

Tak perlu ubat ni. Nak perancang, better consult dgn doktor. Pil skip ii tu doktor bagi ke beli sendiri? Tak pernah dengar

tanya dulu farmasi atau doktor untuk ubat makan ni takut ada bahan yang tak sesuai untuk penyusuan ibu..

fully bf mom normal ye klau period xdtg. ada yg smpai 2thun xperiod. so no need ubat pelawas haid