Berat X Naik

Saya dh masuk 18week..baby bump pun dh nmpak.. Sickness msh juga.. Tp x seteruk msa 11 weeks.. Still muntah tp msh blh tahan.. Saya risau berat x naik2.. Tkt misi marah.. Hurmm.. Mcm mana nk naik.. Makan skit ke byk ke muntah juga.. Dhla saya GDM.. Bnda yg ditelan pun nk control..serba slh.. Hurmm.. Da x yg mcm saya ?

2 Các câu trả lời

Waktu 1st trimester berat saya turun, pastu lama gak lah baru naik.. bila dah sampai berat sebelum ngandung, dia stay je takmau naik 😅 nak masuk 3rd trimester baru naik.. Tapi ni saya lah... boleh tanya doc, depa layan ja 😊

5y trước

Yg sya maintain jer 55kg..nk mkn lbih2 nnti tkt gula pula yg mkin naik..

Macam saya dulu mintak ubat tahan muntah. Checkup setiap bulan, nurse marah jugak berat tak naik, kadang turun ☺️

5y trước

Mereka da bri haritu tp yela ubt tu buat mengantuk.. Saya keja tu la susah..