Tiada alahan

Saya dh 7w tapi alahan takde pon. Makan zincofer pon elok je boleh telan. Kadang² rasa macam tak pregnant pulak. Ramai ke situasi macam saya ni? Normal ke ea. Risau lah kadang² fikir kenapa saya takde alahan. #firstmom

32 Các câu trả lời

Normal je sis, sbb badan kita lain2. Saya pun alhamdulillah takde alahan, sepanjang pregnant pun 2kali je muntah, tu pun sebab masuk angin, skrg dah 26w. Scan baby semua ok.

3mo trước

alhamdulillah tq ye sis. tenang sikit rasa hati nii bila ada geng yg takde alahan tapi kandungan okay. moga baby kita sihat² sentiasa

normal sis..alhamdulillah sy dri start pregnant & skrg dh 25 w xde alahan..cuma awl pregnant cuma lapar je,asyik nk mkn je..smga baik2 sja smpai bersalin nnti.

mula2 dulu pun sy rasa mcm awk fikir tu jgk mcm org tak pregnant je sbb takde alahan, dari awal pregnant sampai lah bersalin alhamdulillah mmg takde sebarang alahan apa2

Kita sama sis, masa buka buku dr scan alhamdulillah baby mmbesar dngn sihat…. Atas rezeki masing2 alahan tu.. yg penting jaga diri jaga makan n folic acid jgn lupa tau

3mo trước

tq sis. ada ramai geng rupanya macamni

Jgn di mintak sis.. sy awai trism 1 ritu ok je takda alahan, aktf je,, msuk trism 2 tetiba , alahan .. makan muntah..minum air pun muntah.. apa2 pn jga diri ye..

kadang awal lg alahan xdtg lg..saya ank first dengan Tengah pregnant sekarang masuk 6week je alahan teruk,Xtahan sangat.. Hari2 melayan tekak loya mulut pahit..

hm jgn diminta sekali dah start hm seksa sis tp normal je 7 weeks takde lg ada yg 10 weeks baru rasa melepet jela sepanjang hari mcm kain buruk

normal sis ..sy pun tkde alahan sgt makan ubat kk bg pun alhamdulilah boleh je telan..makan pun tak memilih..makin gemok kita hehe

3mo trước

dah 17 weeks dah alhamdulilah bby pun ok setakat ni..harap2 takde la alahan tu smpai la beranak nanti ☺️

alhamdulillah.. ok je sis. saya dari yg sulong sampai nom 3 ni takde alahan mengandung. sekarang tgh pantang.

sy pon xda alahan sis.. alhamdulillah.. doktor kata normal dan bertuah sape yg xda alahan nie..