Tiada alahan

Saya dh 7w tapi alahan takde pon. Makan zincofer pon elok je boleh telan. Kadang² rasa macam tak pregnant pulak. Ramai ke situasi macam saya ni? Normal ke ea. Risau lah kadang² fikir kenapa saya takde alahan. #firstmom

32 Các câu trả lời

Saya sepanjang preg langsung takde alahan. Bersyukur sangat dapat nikmat macam ni. Jangan di minta sis. Kawan kerja sya alahan teruk time pregnant. Kesian sangat. Hampir tiap minggu warded tambah air. Tak boleh makan langsung. balik2 mc. Dah la kami kerja shift. Sampai ada orang cakap2 kenapa sya boleh je turun kerja time pregnant, dia tak boleh (mostly lelaki yang belum berkahwin) sampai stress dia kat tempat kerja, bp naik. Masuk 2nd tri alahan dia dah hilang. Dekat2 nak bersalin datang balik alahan dia. Kesian sangat tengok dia. Btw, Beza edd kitorang seminggu je.

Saya mengandung 2 orang anak sebelum ni alhamdulillah tak ada alahan langsung. Cergas dari awal sampai hujung pregnancy. Tapi pregnant yang no 3 ni badan lesu je. Nak bersiap pergi kerja pun rasa penat. Normal je semua ni. Indeed bersyukur jugak takde alahan, boleh hidup normal macam biasa

3mo trước

alhamdulillah ada geng mcmni jugak. tq sis tenang sikit hati saya ni kalau x dok mikir jeee. moga kandungan kita sihat selalu amiin

jgn dimintak sis. ade org time 2nd trimester ttbe alahan pun ade. time dh nk beranak pun ade yg ttbe alahan. baru 7w masih awal lg utk kata yg kita xde alahan huhu. kdg2 dh start bukak buku pink time tulah alahan dtg pun ade.

3mo trước

saya awal awal cam takde, lepas je scan 7w nampak kantung & dengar jantung baby. terus alahan macam apa. muntah tak kira masa dah. nasi langsung takleh telan. tengok nasi tu je dah muntah hahahaa. now dah 10w , harini sakit gila pinggang. jalan sampai macam kena bongkok gitu haha

saya masa mula tau mengandung xde alahan Smpai suami MCM tak percaya betul ke mengandung nie sebab anak2 sebelum NIE Sye alahan teruk Smpai tak bole MKN langsung...elok je lepas suami tegur terus alahan tu DTG Smpai Sye lembik sebab tak bole MKN ape2 asyik mual je...

ok la sis xde alahan..sy ni 2nd pregnant sekarang dh 7 bulan still ada alahan.. penat ulang alik toilet.. mkn je muntah.. smpai bhenti kerja sbb xlarat sgt.. alahan sy pulak pg ptg mlm..bila tgh mlm lg teruk..smpai duduk dlm toilet lama sbb asyik muntah je..

Alhamdulillah mmy tkda alahan. keep jaga diri yaa. ada ja mcm tu .. lagi2 klau org tua dulu2. sya alahan, sebulan leebih pregnant tkda laagi. lama2 dia naik. smpai tk bole msuk dpur. bkn mngeluh tpi kdg pnat pn ada. happy for u, alhamdulillah.

sy ank kedua xde alahan jgk sampai bersalin.mula2 risau jgk sbb sblum tu gugur .tahu prgnt xde alahn.lps tu gugur.sbuln kemudian double line tp xde alahan tu yg risau tkut kndungn x jd jgk.alhamdulilah dah selamat bersalin dh.

sy dari 1st sampai 3rd trimester takde alahan. sampai adk bradik cakap best sbb sy takde alahan. sampai deliver pun smooth je takde sakit apa ii tau ii dh nk beranak. Alhamdulillah laa sbb Allah bagi mudah utk anak yg pertama

alhamdulillah klu xde alahan.. sy hardcore pnya alahan.. mcm kain buruk je muka ni..smpai da beranak baru hilg. zat xsmpai ke bby..bby kne paksa bslin awal. tp bhgian masing² kan.