apa tanda2 bersalin. sekarang 38w 2hari. kena kuat berjalan?

saya dh 38mgu. stkt ni klua cecair putih atau coklat. sakit kt ari2. dh rs bhgn tu pn mcm dh “buka” dr biasa. baby pn mkin berat sgt. tp xde turun lendir darah atau air ketuban. jd apa tanda2 bersalin ye? dan perlu ke saya kuat berjalan2 mcm pg mall/kedai mkn/etc?

6 Các câu trả lời

saya 36 weeks 5 hari, kadang kadang ada rasa cucuk bila baby gerak di vagina, ada kalanye ada drop cecair air yg tak banyak dan tak kerap..bila jalan lbh rasa sakit kat pelvic kit dan rasa berat nak pusing kanan kiri jika rehat tiada pulak rasa sakit kat pelvic. Msh blm ada tanda lain cuma bila sakit pelvic kerana jalan tu rasa berat pulak mcm kangkang jln itik jika rehat dah ok.. Belum ada hati nak gi hosp sbb rasa belum lg nie

Sy 38w2d sma sis .smlm dh start keluar lendir coklat .harini perut ngeras sakit on off .harap blh bslin 2,3hr lg .sblm ni dh pergi check dh buka 2cm tp doc sruh balik dulu.

same cm saya. Harini pun 38w..berat rasa perutye kt bahagian bawah. nk jalan pun dah susah .xde Kuar tanda ag.. anak no 4

masih ada 2w utk 40w..just enjoy ur pregnancy.. kalau dh masa utk dia keluar baby akn keluar juga nti 😘

sama mcm saya 38w 2d, tp tu lah, baby mcm rilek jee. tak bg clue nak keluar pun lagi.

Sama jgk. 38 weeks 2 day. Cuma sakit ngilu bwh tu, terasa berat. Tp tnda lain xde lg