Tak datang haid

Saya dari mula mengandung sampai dah bersalin hingga sekarang tak datang haid. Ada juga ke yang macam tu ?

3 Các câu trả lời

Normal sis. Hormone readjustment . Ada yang 2 bulan bersalin dah dapat period. Ada yang sampai 2 tahun. Kes saya, anak saya masuk 7 bulan saya dah dapat period balik. Baru je ni. No wonder horny gila haritu. Dapaf period means hormones dah replenished which is verygg good. Tapi saya baca dan saya diberitahu ideally 6-7 months after bersalin tu kira okay/normal/ideal. Salah satu faktor sebab anak dah start solid. So prolactin dah tak function sangat + feeding frequency pun main peranan. So sesiapa yang period awal ni senang nak merancang anak, merancang aktiviti ( bersenam, ehem ehem dengan pasangan).

1y trước

Terima kasih ya

Tiada pengalaman

awak bf ke?,

1y trước

Oh yeke.. terima kasih ya