Tips Turunkan Kuning Baby

Saya darah O+, anak darah A+. Harini anak dah hari ke 18. Last checkup 5/12, jaundice anak 7.0, sebelum ni 5.5, naik pula kuning dia, dah ambik darah tapi result darah keluar 12/12 ni. Ada tips untuk ikhtiar turunkan kuning baby tak? 😢🥺 #bantusharing #firstmom #ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

sy darah a+ sama anak, tp anak prolonged jaundice jgk puan. puan jgn kusut fikir serabut2 kepala ya? insyaallah ok je tu, teruskan kerap menyusu 1jam sekali, max 2jam.. 24jam tau bkn siang je. anak sy 3x warded hospital duduk bwh lampu biru, 2x full blood test dgn test urine pun dah results semua normal je tp kuning lambat jugak dia nk turun.. penat mmg penat awal2 kan, nanti dah discharge jaundice mommy blh rehat❤️ Mommy stop dulu kejap mkn bwg putih halia lada hitam

sama macam anak saya saya darah o dia darah b, kuning naik turun. lepastu saya mandikan air biasa dgn bilas air badak terus turun mendadak alhamdulillah. lepastu saya bg susu formula frisolac . saya ada baca dekat tt ada juga yg bg susu dutch baby, s26 bacaan terus turun banyak, tapi bergantung pada badan baby terima ke tak susu tu. baby saya skrg cuma fungsi hati dia je tinggi tp skrg dia da nak masuk 2 bulan da. just jumpa pakar je nnti untuk fungsi hati dia.

7mo trước

Fungsi hati tu tahu lepas ambik darah ke? Maksudnya fungsi hati baby tinggi tu cemana ye?

Awak minum susu kambing sehari 3kali and kerap bf bayi 2jam or 1jam 30minit,struggle sikit awal2 ni nnti lepas 2-3 bulan ok dh..mmg xcukup tido.. bagi bayi berak kencing 8 or lebih sehari.. i first mom juga n anak jaundice 3week jugak baru hilang..now baby i dh 3month +..